VIRUS 1: Coronavirus. VIRUS 2: Tornar a la feina protegits. VIRUS 3: Pactes de la Moncloa. (Medicació: Lleialtat al 1r oct i unitat estratègica independentista)

VIRUS QUE HEM DE CONTENIR A CATALUNYA.  ATURAR-LOS SI POT SER.

VIRUS 1 : CORONAVIRUS A CATALUNYA
Fragment de l’entrevista a la cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, Magda Campins:

https://www.vilaweb.cat/noticies/magda-campins-coronavirus-no-tenim-el-volum-dingressos-que-hi-havia-la-setmana-passada/?f=amat

Tots nosaltres, tots els catalans -i demés persones també, naturalment, visquin on visquin, que vulguem viure, que no ens volem deixar matar per aquest virus, … no podem abaixar la guàrdia amb totes les mesures d’autoprotecció, sobretot les embarassades i els seus nadons !!!

Salvador Molins, CLR*bic

Fragments de l’entrevista:  Pregunta Vilaweb. Respon Magda Campins

“…/…

En quin sentit?
—És molt diferent dir que s’ha d’estar a casa i seguir una sèrie de normes a algú que li han confirmat que té la malaltia que no pas a algú a qui li han dit que la pot tenir pels símptomes que presenta. Aquesta persona no té la mateixa consciència de risc de transmissió. El període d’aïllament de catorze dies es pren de manera diferent si es té el diagnòstic confirmat que si no. Qui ho té confirmat es quedarà tots catorze dies a casa encara que en faci set que no té febre, però l’altre probablement no. Ara això no té tanta importància perquè s’ha decretat el confinament total, però quan comencem a aixecar les mesures de confinament de manera esgraonada, si no podem fer tests ràpids i saber la situació de la comunitat, tindrem moltes dificultats.

‘Amb les proves que es poden fer ara només veiem la punta de l’iceberg’

Heu explicat que a l’Hospital Vall d’Hebron s’han detectat casos d’embarassades amb la Covid-19 que han estat greus. Com s’explica, tenint present que en principi no eren població de risc?
—Amb les publicacions que teníem de la Xina semblava que les embarassades, com els nens, tenien molt poca afectació. Eren molt pocs casos, i sense complicacions, pràcticament. Quant als nounats, sí que semblava que hi havia casos de prematuritat, però tampoc no s’hi veia una afectació important. Les dades encara són molt prematures i encara no tenim coneixement de què passa als altres hospitals, però nosaltres aquesta setmana tenim hospitalitzades algunes embarassades amb complicacions greus pel coronavirus. Embarassades que requereixen ingrés a la Unitat de Cures Intensives, que necessiten ventilació mecànica… El fet que ens hagin aparegut diversos casos en uns dies ens ha fet estar molt alerta i pensar que la realitat que ens van explicar els xinesos en les seves publicacions potser no és la mateixa. Estem molt alerta de veure què passa amb les embarassades perquè això que ens ha passat aquesta darrera setmana ens ha sorprès i preocupat.

Hi ha més informació sobre si es pot transmetre el virus al fetus?
—Per les coses que sabem, sembla que per via transplacentària no es transmet. El nen no té el virus en néixer. En els nounats fills de mare infectada, les PCR surten negatives en el moment de néixer. S’ha descrit i hem vist que el segon o tercer dia de vida sí que hi ha algun nounat que l’agafa, però pensem que és més pel contacte amb la mare o el pare, que pel contacte de la mare pot estar infectat. Pensem que s’ha contagiat per transmissió horitzontal, una vegada ja ha nascut, i no pas per transmissió vertical en el moment de néixer.

Però són casos asimptomàtics?
—En principi són nens sans i sembla que no hi ha afectació. Passa que algunes d’aquestes embarassades greus han tingut parts prematurs. Eren en la setmana vint i escaig o trenta de gestació. Són nens prematurs, que no estan infectats però que tenen aquest problema.

Hi ha cap informació que apunta que les embarassades poden tenir més complicacions?
—No, això no ho podem afirmar, ni de bon tros. Però quan vaig alertar d’això l’altre dia vaig voler canviar el meu discurs. Sempre donava un missatge de tranquil·litat a les embarassades. Jo ara no podria continuar dient-ho, perquè aquesta setmana n’hem ingressat de molt greus. Amb precaució, hem de veure què passa.

‘Quan comencem a aixecar les mesures de confinament, si no podem fer tests ràpids tindrem moltes dificultats’

Respecte dels tractaments, Andorra i Marsella n’han començat un amb hidroxicloroquina i azitromicina. A l’Hospital Vall d’Hebron es fa servir?
—Sí, amb la hidroxicloroquina es veu un efecte antiviral, redueix molt la càrrega viral del pacient. Al cap de cinc dies disminueix i fins i tot la PCR ja és negativa al cap de set dies. Aquesta és una gran diferència en comparació amb els moments en què aquest tractament no s’administrava i la càrrega viral continuava essent molt alta durant molts dies. En canvi, l’azitromicina té un efecte antiinflamatori, perquè una de les complicacions greus de la infecció és que desencadena l’anomenada tempesta immunològica. La cascada d’inflamació que provoca el virus en l’organisme fa que sigui, moltes vegades, exagerada, i això provoca les complicacions greus. L’azitromicina pretén d’abaixar aquesta resposta inflamatòria exagerada.

Es començarà a administrar el tractament amb hidroxicloroquina i azitromicina a fora dels hospitals?
—Es planteja que l’azitromicina, per exemple, es doni a l’atenció primària. Hi ha protocols per a incloure-la com a tractament en persones que no estan malament i tenen símptomes que no requereixen ingrés hospitalari. Es planteja de donar-la a l’atenció primària per veure si evita posteriorment les complicacions.

Això es farà de manera imminent?
—Ja hi ha equips d’atenció primària i amb infectòlegs que fan aquests protocols ara per ara. Jo crec que és una cosa que no trigarà gaire.

————————

FASE ANTI VIRUS 2: “Fora de casa anar protegits”

Crec que és la fase que a partir d’ara hem de procurar. Apart d’aïllar o confinar els col·lectius o persones fràgils, hauríem de començar pensar en anar a treballar protegits -caretes, protocol del vestit, rentar amb sabó tot el que es pugui i demés precaucions.

Cada persona es podria comprar el seu vestit integral amb casc per traslladar-se, comprar i treballar? A la feina potser s’hi hauria d’anar amb el propi cotxe i qui vagi amb transport públic o amb altres treballadors ha d’anar absolutament tapat. També l’empresa podria subministrar aquestes proteccions als seus empleats, podria negociar-se la forma de pagament i deducció d’impostos per costejar aquest material.

No val la pena estudiar a fons i seriosament aixó? Quants dies necessitem perquè empreses tecnològiques catalanes comencin a fabricar i distribuir aquests vestits o caretes, el que sigui necessari segons cada persona i cada feina, elements de protecció que s’haurien de costejar cadascú i ser deduïbles dels impostos que cobren la Generalitat, les Diputacions o els Ajuntaments, àdhuc multes si cal. Qui no té cap multa? Doncs deduir l’import de les proteccions de les multes, del rebut de l’aigua o de les escombraries. Les persones tindríem la nostra protecció urgentment i l’administració no notaria aquesta inversió de fet sanitària com una cosa difícil d’assumir ni econòmicament asfixiant.

Darrera innovació, per l’aparença s’en podrien dir “teletubis”, només cal acostumar-s’hi i aleshores serà el més normal, les caretes de submarinisme amb filtre 90 % de seguretat de la marca Decatlon.

El procediment seria “de casa teva a casa teva” passant per la dutxa amb sabó abundant i canvi de roba. A la feina s’hi podrien tenir alguna cabina de dutxa i desinfecció per poder-te treure la careta i rebaixar la tensió de portar-la durant hores, com torns d’esmorzar. Complicat però no impossible. Potser es podria rebaixar la durada dels torns. S’hauria d’estudiar la càrrega d’estrès pel fet de portar moltes hores la careta. Res impossible.

S’hi es proveís d’existències de caretes podríem engegar de nou la vida econòmica quasi de manera normal. Sols caldria protegir o tancar aquells casos de zones calentes de possible infecció. Hem d’adequar l’activitat de cadascú a les noves condicions. He sentit a parlar de que als EEUU hi ha farmàcies en les que no veus els farmacèutics. Ferreteries i altres establiments que t’atenguin a través d’una finestreta, aparadors informàtics on puguis fer la comanda des de la pantalla digital exterior, …

O això o la crisi absoluta. Aquestes solucions en una o dues setmanes podrien estar enllestides sols s’han de plantejar seriosament.

Mentre duri l’emergència tothom hauria de sortir de casa protegit amb les proteccions homologades pel govern de Catalunya. Fer complir això és feina de la policia, de la mateixa manera que ara ja no et deixen circular pel carrer en determinades condicions.

—————-

 

VIRUS 3:  “Pactes de la Moncloa Espanyola”
Medicació:
Lleialtat al 1r oct i unitat estratègica independentista.

Els pactes persegueixen i requereixen una signatura. Catalunya no pot signar aquests pactes, almenys els independentistes no ho hem de fer, tenim un compromís amb el Poble de Catalunya, es diu “Mandat del 1r d’octubre del 2017: Estat català en forma de República” d’aquí no ens podem moure si som lleials. Només actius i passius! En la mesura que persistim vencerem! Si no persistim ja sabem que hi haurà … la dependència més abjecta, l’empobriment, els impostos i espoliació desbocada, algun que altre “corralito”, presó pels nostres, coronavirus a la presó pels nostres polítics empresonats, “Autoridades competentes”, “monarcas corruptos”, 155’s directes o indirectes que deixen el nostre govern i el nostre Parlament sota nivell de Gestories, … pagar i callar, …. i de baixada, …

No! no hi ha signatura sense respecte pel Dret de Decidir del Poble Català, aquell Dret que vam exercir els ciutadans catalans el 1r d’octubre del 2017 i els Diputats del nostre Parlament amb la DUI catalana el 27 d’octubre del 2017. No hi ha altra camí, només aquest!

En un comentari a l’editorial de Vilaweb de Vicent Partal es diu:

Enric Carbó

04.04.2020  |  23:41

..si el 1977 el moviment democràtic els hagués rebutjat i hagués optat, i hagués pogut aconseguir, la proclamació de la III República i el judici al franquisme…” no ho veig realista Això. Com ho haurien aconseguit, si uns tenien armes i un exercit, i els demòcrates no?

la nostra resposta sols és una:  L’estat espanyol ho té tot menys una sola cosa, la nostra signatura, la nostra voluntat, la nostra decisió, el nostre mandat, només si tenim clar això i persistim en això guanyarem la nostra llibertat i la nostra independència.

Salvador Molins, Josep Vilalta, Joan Sabata, … Consell Local de la República Catalana Independent, del BIC -Berguedans per a la Independència de Catalunya, 2002

PS1  –  https://www.vilaweb.cat/noticies/pactes-de-la-moncloa-que-no-ens-enganyen-de-nou/

PS2  –  https://www.vilaweb.cat/noticies/vaixell-a-la-deriva/

 
    
    

TOTS JUNTS COM ELS PAÏSOS BÀLTICS:         People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

 

 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *