Completar la DUI del 27 d’octubre del 2017 no es pot fer a mitges, exigeix la unitat total i la determinació absoluta.

 

“L’ANC estudia demanar una DUI si l’independentisme supera el 50% del vot,
en unes eleccions al Parlament”
 

Extret de “Bandera Catalana”

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) debatrà aquest diumenge si estableix en el seu full de ruta exigir que el Parlament declari unilateralment la independència i es culmini el procés inciat l’1-O. L’entitat creu que després de les municipals i un cop finalitzat el judici de l’1-O es podrien convocar unes noves eleccions a les institucions catalanes.

Així, segons la ponència del full de ruta 2019-2020 que es portarà a debat, l’organització es planteja reclamar la DUI en cas que les coalicions electorals “indubtablement independentistes” assoleixin més de la meitat dels vots al Parlament de Catalunya.

Entre altres coses, la proposta contempla revalidar la declaració d’independència del 27 d’octubre del 2017, així com la publicació dels decrets de desenvolupament de la llei de transitorietat jurídica. També demana deixar en llibertat els presos polítics i “organitzar el retorn dels exiliats”.

L’ANC celebrarà la seva setena assemblea general ordinària aquest diumenge a Tarragona. La trobada servirà per fixar el nou full de ruta de l’entitat i es votarà una reforma dels estatuts i del reglament de règim intern. Segons ha informat l’entitat, l’assemblea al Tàrraco Arena comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, i representants dels grups parlamentaris.

.

Via:: https://www.naciodigital.cat/noticia/178711/anc/estudia/demanar/dui/si/independentisme/supera/50/vot/eleccions/al/parlament

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *