Indústries i caminars.

Bloc de Sílvia Martínez

25 d'octubre de 2007
0 comentaris

En quin estat estem? Sona fatal! (III)

Deia fa un parell de dies que hi ha coses sobre les que, més que mirar-nos-les més, o "más y mejor", o com vulguem anar aportant-les, en convindria preguntar-nos:

Com és que ho aguantem?
Què ens manca per a poder dir: com és que les aguantàvem?

Aquest plantejament sorgia dels abusos contra el diàleg i els mínims compromisos democràtics que veig va cantant i ballant el govern central, oposició i altres companyies d’aquests poders, al costat de l’apreciació de fatalisme o normalitat amb que em sembla són rebudes aquestes ballades en general. Mirava només els darrers dies, i tinc dificultats per a no aplegar totes les notícies que vaig trobant en aquest llistat d’antidiàleg.

Més tard llegia una nova notícia sobre una (crec que ja prou raonada) demanda de compareixença del president central per la situació a Catalunya en l’àmbit del transport. I a la necessitat que tenen de negar el diàleg haig de sumar aleshores el que fins i tot considero han convertit en un gust per tractar-nos als "electors" com a estúpids.

Tractes sobre el que esperava és que no coli la fugida del PSC quan diu que la compareixença no arreglaria pas el servei ferroviari. Declaracions sobre les quals també em sembla que els hauríem de preguntar què entenen per electoralisme quan ens diuen, com recull la notícia: "Així mateix, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha acusat ERC i ICV de
demanar la compareixença de Zapatero per electoralisme, i no pas per
provar de solucionar els problemes.

"

Guerra amenaça de suspendre l’autonomia


10.10.2007

Zapatero adverteix que «l’Estat està molt fort i preparat per a aquest combat»


11.10.2007

| DOLORS BELLÉS

Fernández Bermejo: «Les condicions per dialogar amb ETA es repetiran»


18.10.2007

| J.M.S.

Zapatero rectifica el seu ministre de Justícia i assegura que no hi ha expectativa d’un nou diàleg amb ETA


20.10.2007

| DOLORS BELLÉS

Rodríguez Zapatero tindria suficient si digués: asseguro que no hi ha expectativa de diàleg. I encara més honest si digués: nosaltres, estat espanyol, per les competències i "facultades" que ens autoatorguem amb la Constitució78, la gràcia del destino universal d’Espanya, estem obligats a no dialogar, perquè si no es trenca aquesta unidad tan fraternal llena de envios a la memoria y etc.

Ibarretxe manté la consulta i Zapatero li diu que no l’accepta i que no es farà


17.10.2007

L’estat no accepta (eufemisme que usem per no dir directament que necessita negar-lo) diàleg i els ciutadans acceptem de manera suficient aquest model d’estat contra ciutadans.
No sé com ho veieu, jo fa temps que això ho anomeno pràctica contemporània de l’engany tradicional del súbdit. I diria que si deixem de dir-nos ciutadans de dret, i deixem de anomenar democràtic a aquest estat, tot plegat es veu més clar.

Alhora que segur és més fàcil acarar i solucionar aquesta situació com a problema en lloc de prendre-la com alguna mena de designi o necessitat antropològica, històrica, social o divina; o de deute històric amb no sé el què.

(…)

El TSJPV abre la vía al inicio del juicio oral a Ibarretxe y López por reunirse con Batasuna

I mentre uns van pitjant en la negació del diàleg, el que encara sense vergonya anomenem "poder judicial" es veu que es troba obligat (pobrets….) a perseguir a qui defensa converses amb cara i ulls.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!