Fomento ens pren el pèl

Si seguiu els mitjans de comunicació, ahir, vàreu veure l’enrenou originat pel fet que l’Ajuntament de Viladecavalls hem impedit el procès d’expropiació del tram afectat pel IV Cinturó.

L’article que reprodueixo del diari El Punt de l’edició d’avui explica fidelment l’enfrontament entre l’Ajuntament i el Ministerio de Fomento.

L’alcalde de Viladecavalls atura les expropiacions del quart cinturó perquè Foment els «pren el pèl»

J. ALEMANY. Viladecavalls. El Punt. 15/11/2006

L’alcalde de Viladecavalls, Sebastià Homs (CiU), va decidir ahir negar-se a firmar les actes de les primeres expropiacions de terrenys d’alguns veïns del municipi per poder començar les obres del quart cinturó entre Abrera i Terrassa en considerar que el Ministeri de Foment els havia «pres el pèl». Homs va prendre aquesta decisió després de constatar divendres passat que el delegat del ministeri a Barcelona, Lluís Bonet, no tenia constància que el projecte s’hagués de fer subterrani entre Can Trias i la C-58 «com ens havia ensenyat amb un dibuix el subdirector de Projectes de Foment, Fernando Hernández», a Madrid, en una reunió que van tenir l’11 d’octubre passat. L’alcalde explica que en aquella trobada els van assegurar que la delegació de Barcelona ja els confirmaria el projecte definitiu i va ser divendres passat quan «vam saber que no en sabien res i, a més, els tècnics ens van dir que la proposta era inassumible», afegeix.

Per aquest motiu, i amb el consentiment de la resta de forces polítiques municipals, l’alcalde va decidir ahir aturar el tret de sortida de l’execució del quart cinturó negant-se a firmar les expropiacions i no deixant cap dependència municipal als responsables de la consultoria contractada per Foment per tramitar els expedients fins que no «tingui un compromís per escrit» del que van acordar en la reunió de Madrid.

Homs va fer gestions fins a l’últim moment amb el director general de Carreteres de la Generalitat, Jordi Follia, per demanar-li que intercedís en la problemàtica i intentés aconseguir aquest aval escrit abans de negar-se a firmar les expropiacions. Homs es queixa que el projecte no va arribar complet a l’Ajuntament fins al setembre. Foment no va fer ahir cap declaració.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *