SAÓ

col.lectiu de reflexió rural

17 de març de 2010
0 comentaris

Benestar i qualitat

La situació del benestar dels animals de granja és una de les qüestions que comenta Ramon Armengol, Cap de la branca de ramaderia de la Federació de Cooperatives Agràries (FCAC) i membre de SAÓ, a l’article publicat a la Revista Rural.

Des de fa anys, l’activitat dels productors de les cooperatives anava destinada a oferir un producte de qualitat, sa i a un preu raonable. Juntament amb aquests objectius principals i necessaris, també, cal tenir en compte la seguretat del benestar dels animals.

En l’actualitat, a més a més d’aquests elements claus, també es demana garantir un benestar dels animals (instal-lacions, calefacció, il-luminació, superfície, entre d’altres) mitjançant una normativa que s’ha d’aplicar com a màxim fins al 2013. D’aquesta manera, en aquest breu article es pretén recordar que el benestar dels animals sempre ha estat un dels principals objectius del sector ja que sense un mínim de garanties sanitàries no s’obtindria un producte de qualitat.

Evidentment tota aquesta aplicació de la normativa europea comporta unes despeses que poden provocar una certa situació de desavantatge respecte a altres mercats ramaders d’altres països no europeus. Per això, es demana poder diferenciar l’origen dels productes europeus, que garanteixen una seguretat i una qualitat alimentària,  dels que no ho són.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!