23 de febrer de 2013
0 comentaris

Danses tradicionals de Carnaval del Baix Llobregat: El Carnestoltes del Prat de Llobregat

Per celebrar el Carnaval, al Prat de Llobregat, s’organitzaven colles que el diumenge recorrien les masies dels voltants del poble, on cantaven, ballaven i recaptaven diners i viandes. El dilluns repartien la recapta, aquest cop però pels carrers i places de la vila. El dimarts organitzaven un dinar amb el producte de la capta i al vespre feien un sarau.

El ball que ens ocupa s’havia ballat per fer el captiri regularment fins a la segona meitat del segle XIX, a partir d’aleshores solament es ballà de forma ocasional. Al tombant de segle, fou recuperat per la colla “Els Bajarts” i s’acompanyà de primer, amb flabiol i tamborí tradicionals, i més tard al so d’un clarinet. L’any 1952 fou reconstruït, per ordre de l’Ajuntament i seguint les indicacions dels components de la colla dels Bajarts que encara vivien, per Joan Comas i Vicens per tal de ser ballat per la festa Major.

Actualment la dansa és ballada en cercavila pels carrers del Prat de Llobregat per la Colla Dansaire Picacrestes que la recuperà per Carnaval de 2011.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!