El meu primer Iggy

Iggy Pop, sala Studio 54 (Barcelona), 24 de novembre de 1988

Iggy Pop ha vingut tantes vegades a Catalunya que ja no si val cap excusa:  tot amant del rock and roll ha de viure un concert seu al menys un cop a la vida i tothom ha de recodar el seu primer Iggy com una experiència vital. Els següents sempre s’hauran de comparar amb el primer, acumular-los i —tal i com vaig reconèixer ahir— permetre’m el luxe d’amagar-los a la memòria.

Justament revisant ahir la crònica que vaig escriure del concert d’Iggy a Solsona fa quinze anys em vaig adonar que una constant en qualsevol escirt sobre Iggy és que la mitologia situa sempre en temps pretèrits els millors moments d’Iggy. Quan jo el vaig veure a Barcelona per primer cop a la sala Studio 54 l’any 1988, ja hi havia el veterà de torn que deia que allò era una xufla comparat amb el concert de Badalona de nou anys enrere.

Clar que a qualsevol xavalet que el veiés fa dos estius a Benicàssim, jo seria l’avi cebolleta que li explicaria les meravelles i les batalletes d’aquell concert de 1988 a l’Studio, un concert que vaig viure a primera línea de foc (en aquells anys d’aprenentatge res de foso, sense acreditació, passant per caixa i entre les primeres fileres) aguantant les estrebades, les trepitjades i a un goril·la que perseguia el meu objectiu per tota la sala amb l’insana intenció d’aixecar-me el rodet i deixar-vos a tots vosaltres sense aquestes fotos que penjo avui, vint-i-un anys després.

(ajudeu-me una miqueta)

Parlant de fallades de memòria, una pregunta per algun dels veterans que es passen per aquest bloc: quin grup va ser el teloner d’Iggy en aquella actuació? en tinc fotos però enlloc vaig deixar constància del seu nom.

Quant a rockviu

Des de l'any 1984 fotografio i escric de tot allò que es mou a sobre d'un escenari.
Aquesta entrada ha esta publicada en Jo hi vaig ser. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a El meu primer Iggy

 1. Jordi Bianciotto diu:

  Xavi, jo diria que els teloners van ser Dogo y Los Mercenarios. Te’n recordes d’ells? Un grup de Sevilla, crec, que feien un rock dur garatger bastant potable. Podries penjar una foto per recordar-los? Per cert, aquell concert també va ser el meu primer de l’Iggy, i em va semblar senzillament brutal. El guitarrista que surt a la foto, amb la gorra, si no m’equivoco era Andy McCoy, exmembre dels finlandesos Hanoi Rocks.

 2. Carles diu:
  potser ja t’ho deuen haver dit però bé aqui et deixo el meu missatge… tinc el cartell del concert i els teloners van ser Crazyhead… 
 3. joan diu:
  24/11/88  amb Crazyhead a Studio 54

  19/2/91 a Studio 54

  30/10/93 a Zeleste 

   

 4. TONI CARBÓ diu:

  CRAZYHEAD ERAN ELS TELONERS, ELS VAIG ENTREVISTAR PEL TARDA TARDÀ AQUELLA TARDA EL BUS QUE TENIAN APARCAT FORA, DEVANT STUDIO 54 .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*