Mandat 1-O: Edificar la República Catalana Independent

2.044.038 VOTANTS, EL 90% A FAVOR DEL REFERÈNDUM D'AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA ( 1r octubre 2017 ). Objectius: Completar la DUI, assegurar la Llengua, institucionalitzar la República i el territori.

11 de febrer de 2013
Sense categoria
5 comentaris

Fins fa poc no hi havien lleis que avalessin la Independència __ EA 2157

Fins fa poc no hi havien lleis internacionals que avalessin un procés d’independència i tot era encara més complicat, molt sovint s’havia de resoldre amb guerres i violències cruentes de tota mena.

Ara ja tenim la Jurisprudència Internacional del Tribunal Internacional de Justícia de la Haia (Fotografia) en la seva sentència del 22 de juliol del 2010 va proclamar:

1 – Declarem que no existeix en el Dret Internacional cap norma que prohibeixi les declaracions unilaterals d’Independència.

2 – Declarem que quan hi ha contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica preval la voluntat democràtica.

3 – Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, no és la llei la que determina la voluntat dels ciutadans, sinó que és aquesta voluntat la que crea i modifica, quan sigui necessàri, la legalitat.

Catalunya Acció

———–

Data de publicació: 28/01/2013

Santiago Vidal, magistrat de l’Audiència de Barcelona, citant la sentècia del tribunal internacional de justícia de La Haya sobre la independència de Kosovo que, entre d’altres coses, diu: “Quan hi ha contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica preval aquesta segona”.

El link d’aquesta sentència de l’Haya és el següent: http://www.icj-cij.org/docket/files/141/16010.pdf

  1. Un dels vicepresidents del Parlament Europeu, l’alemany del Partit Liberal Alexander Álvaro, demana a Espanya que autoritzi un referèndum sobre la independència de Catalunya.

    En declaracions a RAC1, Alexander Álvaro ha dit que cap govern ha d’oposar-se a la voluntat del poble i que els catalans han de tenir el dret de decidir tot i assegurar que ‘personalment’ no entén els motius de Catalunya per voler-se independitzar. ‘Si els catalans creuen que és un bon enfocament, Madrid ha de deixar la decisió a les seves mans’, ha afirmat l’alemany.

    ‘No crec que sigui massa útil que Madrid intenti oposar-se al que vol la gent de Catalunya’, ha afegit Alexander Álvaro, que ha insistit que un govern ‘mai pot forçar la gent a prendre o no una decisió’.

  2. BLa, bla, bla …

    Probable resultat:

    Escòcia dins la UE  pel Referèndum d’Independència i el Regne Unit restant fora de la UE per motiu del futur referèndum de participació a l’UE de Cameron.

    A l’UE li pot interessar el debilitament de la Lliure Esterlina.

    Salvador Molins, BIC, MxI

    ——————-

    Autor/s: ACN

    El Regne Unit admet que una Escòcia independent podria continuar a la UE

    Els experts legals del govern britànic de David Cameron han admès que “no és inconcebible” la permanència automàtica d’una Escòcia independent dins de la Unió Europea.

    En el primer informe que Londres publica per defensar el manteniment de la unió entre Escòcia i la resta de la Gran Bretanya, dos professors de dret internacional reconeixen que Edimburg podria continuar al club europeu si “els òrgans europeus rellevants i els estats estiguessin disposats a ajustar els seus requeriments normals per l’adhesió en les circumstàncies del cas d’Escòcia”.

    El text, però, avisa que això seria “una decisió seva” i que no estaria “requerida ni per la llei internacional ni, molt menys, pel sistema legal europeu”. El govern britànic de David Cameron ha donat aquest dilluns el tret de sortida a la seva campanya contra la independència d’Escòcia. Londres ha publicat el primer d’una sèrie d’informes dels seus assessors legals que avisen de les “implicacions internacionals” de la secessió, i que intenten defensar el manteniment de la Unió. El text, elaborat pels professors de dret internacional James Crawford, de la Universitat de Cambridge, i Alan Boyle de la universitat d’Edimburg, assegura que

    Escòcia seria considerada a nivell internacional “com un nou estat després de la independència”, mentre que la resta del Regne Unit mantindria els drets i obligacions de l’antiga unió. L’informe, preparat el 10 de desembre i que en circumstàncies normals hagués estat secret, ha estat publicat pel govern britànic coincidint amb l’inici de la seva campanya en contra de la independència, i parla d’organitzacions com l’ONU o la UE.

    “Potser no hi ha una llei internacional que governi l’herència en la permanència en les organitzacions internacionals. Però almenys en el cas de l’ONU, es requeriria que Escòcia s’unís com un nou estat membre mentre que la resta del Regne Unit mantindria el seu rol, inclòs el seu seient permanent al Consell de Seguretat”, assegura el text.

    En el cas de la Unió Europea, la tesi dels dos experts és també que s’hauria de renegociar l’adhesió, però admeten que tot el debat és “especulatiu”.

    “A la pràctica, les conseqüències de la independència d’Escòcia a la Unió Europea dependran molt de l’actitud dels altres estats membres i dels òrgans de la UE, i de les negociacions”, afirmen els dos catedràtics. “No hi ha un precedent clar d’una part de la metròpoli d’un estat membre de la UE esdevenint independent i després demanant la permanència automàtica o el seu dret d’unir-se a la UE”, asseguren els experts.

    “Ni mai tampoc un estat ha sortit de la UE”, afegeixen. Segons l’informe, l’escenari més probable és que una Escòcia independent hagi de tornar a demanar l’adhesió a la Unió Europea. Però segons l’assessorament legal, el procés pot variar molt dependent de l’acord entre Londres i Edimburg, i de la voluntat de les institucions comunitàries i, especialment, dels estats membres. “La possibilitat que el procés d’adhesió es pogués variar en el cas d’Escòcia, tenint en compte que ja és subjecte a la llei de la UE com a part del Regne Unit, podria ser un tema de negociació”, assegura el text. “Però el resultat final de l’adhesió seria probablement el mateix: un tractat introduint les esmenes necessàries als tractats de la UE per incrementar el nombre de membres”, precisa l’informe. En aquest punt, però, els experts tampoc descarten un procés més ràpid. “No suggerim que sigui inconcebible per Escòcia ser automàticament membre de la Unió Europea. Els òrgans rellevants de la UE o els estats membres podrien estar disposats a ajustar els requeriments usuals d’adhesió d’acord amb les circumstàncies del cas d’Escòcia”, defensen. “Això seria una decisió que haurien de prendre ells, probablement en base a negociacions, però no està requerit ni per la llei internacional ni, molt menys, pel sistema legal de la UE”, afegeixen.

    Els dos experts consultats pel govern britànic també parlen d’una negociació del Regne Unit amb Brussel·les per la pèrdua de territori i població que suposaria la independència escocesa. “Presumiblement el Regne Unit tindrà poc marge per resistir-se a una reducció proporcional” del seu pes a la UE d’acord amb la sortida d’Escòcia. El text també explora la possibilitat que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea pugui intervenir per “resistir-se a permetre que una part d’un estat membre de la UE pugui sortir automàticament de la Unió, especialment perquè això afectaria els drets individuals dels seus ciutadans actuals”.

    Els experts assenyalen, però, que el rol del tribunal en tot el procés seria “molt improbable” i apunten a una negociació política si el cas escocès s’arriba mai a materialitzar.

  3. Després de l’abdicació del Sant Pare … (fins ara inimaginable) i a banda d’això poden passar coses ben grosses:

    1a  – que el pedregot que passarà tan sols a 26.000 quilòmetres de la terra, per sota d’alguns satèl·lits artificials, ens destrueixi i aleshores no sé com quedaria la cosa pels nostres verals catalans?

    2a  – que Escòcia i Catalunya entrin com a membres de ple dret de l’UE.

    3a  – que l’Espanya i el Regne Unit restants quedin fora de la UE

    4a  – que Espanya i el Regne Unit quedin en la línia dels països de segona divisió de la UE

    Temps al temps!

    (Salvador Molins, BIC, MxI -moviment per a la Independència)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!