SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

18 de desembre de 2012
0 comentaris

?L?AURÓ? DEMANA LA COL·LABORACIÓ DE 150 PERSONES

Des de fa quatre anys, cinc joves cooperativistes estan posant en marxa “L’Auró”, un projecte cooperatiu de caràcter social pioner a nivell d’estat, que omple un buit dins de l’oferta de les colònies escolars per educació especial.

Són un equip interdisciplinar que ofereixen des de l’horticultura, la zooteràpia i l’art en el creixement, activitats segons les individualitats de cada nen o nena, en un espai on passar unes dies amb l’escola o en família.

En el marc de l’economia social, volen contribuir a dinamitzar un territori laboralment deprimit com és Torà i la comarca de la Segarra amb una proposta sostenible que utilitza la bioarquitectura i afavoreix la recuperació d’espècies animals i vegetals autòctones en vies d’extinció.

Durant aquests quatre anys han dissenyat el projecte, obtingut els permisos legals de la Generalitat i l’Ajuntament per implantar-lo en una zona natural de Torà, s’han adquirit els terrenys i realitzat les primeres obres per l’assentament arquitectònic. També, han iniciat la seva difusió amb la previsió d’iniciar l’activitat durant l’any 2013 i ja compten amb reserves formalitzades.

El projecte també ha estat seleccionat pel Programa d’Emprenedoria Social de “la Caixa” com un dels 20 millors projectes d’emprenedoria social d’entre els 400 presentats a nivell de l’estat espanyol, i ha rebut una subvenció del fons Europeu Leader amb 200.000 euros a fons perdut.

Finalment per a la posta en marxa de l’activitat els cal capitalitzar la construcció dels mòduls d’activitats polivalents i dormitoris. Coop57 i Oinari, entitats financeres de caràcter social reconegudes a nivell estatal, els possibiliten captar fons propis a través d’avals personals. Els hi ofereixen 2.000 euros de préstec participatiu per cada 1.000 euros avalats. Aquest sistema de captació de fons només s’activa en els projectes que tenen una viabilitat econòmica contrastada com és el cas de “L’Auró”.

Davant d’aquesta possibilitat, demanen la col•laboració de 150 persones que en qualitat d’impulsores del projecte, facilitin un aval de 1.000 euros a títol personal amb una vigència màxima de quatre anys. Es tracta d’una signatura on només es demana la confiança personal en el projecte. No s’avala ni amb nòmina ni amb propietats.

Qui vulgui col•laborar en obrir una nova finestra en el món de l’economia social pot demanar la informació a Leila Ribes i Parera: leila@granjaescolalauro.org

També es pot trobar més informació a www.granjaescolalauro.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!