Per Tutatis!

Novel·la gràfica i cultura dispersa

14 d'octubre de 2008
0 comentaris

Lectures: Gus 2, Bandido Guapo

Christophe Blain
Norma Editorial

Segon lliurament d’aquesta genial sèrie del mestre Blain, un dels còmics més esperats de l’any i una d’aquelles novetats que hom veu a la llibreria i no pot resistir de comprar-se. En aquesta ocasió, la història es centra en Clem, la personalitat del qual es veu disseccionada a través d’un seguit d’històries que ens parlen d’amor i d’anhels personals.

Certament aquest és un dels còmics més romàntics que he llegit mai. I dic romàntic en el sentit més ample del terme. L’heroi estima la vida i això sobre tot és el que traspua aquest còmic. Des de l’estil solt i viu de Blain als seus guions caòtics (com la vida mateixa), el seu traç suggeridor o la seva narrativa gràfica àgil, tot és mou en aquesta mateixa direcció. És un àlbum que a mi m’ha captivat des de la primera pàgina, doncs totes i cada una d’elles són per enmarcar. És clar, de nou, tot amb l’inestimable ajuda de l’habitual Anders Walter al color, capaç d’elevar encara més l’expressivitat del dibuix amb la seva feina.

La veritat és que aquest Gus 2 és un còmic que absorbeix el lector, això sí, sempre que aquest es deixe seduir per la proposta. No es tracta d’un còmic corrent amb un guió que es puga analitzar comunment ni d’una reinterpretació del western. Més bé diria que estem davant d’un joc, les regles del qual Blain i la resta d’autors de la nova generació francesa venen marcant d’un temps ençà. Jutjat en aquests termes, a mi m’ha semblat una lectura senzillament fascinant i, per suposat, molt recomanable per tothom.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!