Lectures: Body World

Dash Shaw
Sins Entido / Apa Apa

Després d’una obra tan notable com “Ombligo sin fondo”, molts érem els que esperàvem la nova creació de Dash Shaw. Aquella primera obra estava, malgrat tot, emmarcada als paràmetres del gènere tàcit en que s’ha convertit la novel·la gràfica darrerament. Des del format a la tècnica de dibuix, i des de la temàtica fins el to del guió, tot estava ben construït però resultava previsible.

En canvi, amb “Body World”, Dash Shaw decideix apostar per explorar noves vies i forçar la seva sort. I amb bon criteri, per cert. Així, en resulta una novel·la gràfica trencadora des dels punts de vista plàstic i narratiu, que aprofita les possibilitats del llenguatge del còmic per transportar els lectors a una experiència lisèrgica. Entre ells, s’ha de destriar una tècnica per capes que resulta totalment justificada atés el guió, el qual per cert entén el gènere fantàstic des de la contenció.

En general diria que la satisfacció de la seva lectura seria plena si no fos per la seva longitud. Pel que ha de dir i per la pròpia pretensió formal, trobe que “Body World” es fa un pèl llarg. Això potser es deu a un estranyament generalitzat i a la manca d’empatia que hom pot sentir per una galeria de personatges entre psicòtics, cínics i infantils. Amb tot, paga la pena l’esforç i, si més no, s’agraeix la valentia.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *