Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

22 de març de 2011
0 comentaris

La Trieste de Magris

El CCCB us proposa descobrir la ciutat italiana de Trieste de la mà de l’escriptor Claudio Magris, tal com ha fet associant noms il·lustres de la literatura amb tot de ciutats europees. Fins el 17 de juliol. Un viatge, una estada, que no et pots deixar perdre (…)

Trieste és una ciutat “de frontera”, barrija-barreja de llengües i cultures –italiana, germànica i eslava. La ciutat també és coneguda perquè hi van néixer o viure alguns dels intel·lectuals més importants dels darrers segles: Italo Svevo, Umberto Saba, Rainer Maria Rilke, James Joyce…

 

L’obra de Claudio Magris, escriptor de la memòria, ens apropa a la ciutat italiana, als seus personatges anònims i celebres, a la seva història, als seus paisatges.

 

El visitant és convidat a recórrer l’exposició amb els cinc sentits. A sentir, tot inaugurat el viatge la força del vent de la Bora, un vent eixordador i arrauxador, a palpar les pedres del Carst i percebre la mar Adriàtica, sorprendre’s amb la remor de les guerres, escoltar cançons triestines, asseure’s en el cèlebre Caffè San Marco, habitat amb ànimes invisibles, curull de llibres, entrar a la coneguda llibreria Antiquaria, i recórrer el Danubi en companyia de tot d’estímuls, sensacions i textos.

 

La mostra també hi conté materials tan diversos com ara: objectes i pintures originals, lectures de passatges literaris, i fins i tot una pel·lícula, Dietro il buio -”Rere la foscor”-, produïda ex professo a partir del llibre de Magris, “Vostè ja ho entendrà”.

 

El comissari de l’exposició, el director de teatre italià Giorgio Pressburger, bon amic de Magris i triestí com ell, s’ha endinsat en l’obra de Claudio Magris per concedir-li tridimensionalitat. El resultat és aquest bella i bona exposició.

 

“La Trieste de Magris” recupera l’esperit del cicle d’exposicions “Les ciutats i els seus escriptors”, tot un clàssic en la trajectòria expositiva i museística del CCCB.

 

. La Trieste de Magris. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona-CCCB. Fins el 17 de juliol de 2011.

 

CANIGÓ, setmanari independent dels Països Catalans

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!