Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

18 de juliol de 2009
0 comentaris

Joan Comorera torna a casa (diversos autors)

Una trentena d’autors, molts d’ells militants del Partit Socialista Unificat de Catalunya, han confegit aquest llibre col·lectiu, que tot just ha eixit a la venda, per part d’Editorial Pòrtic, del Grup 62, en record i homenatge al que fou el seu primer secretari general entre 1936 i 1949 del partit dels comunistes catalans, quan en fou expulsat gràcies a un cop de mà de la direcció del PCE en connivència amb la majoria de la directiva del PSUC. Un dels coautors del llibre sóc jo mateix, tria que, lògicament agraeixo a la curadora Carme Cebrián i que m’omple de satisfacció (…)


Fundador. Context polític. Relacions amb el PSOE. Conseller de la Generalitat. Projecció internacional. Els fets de maig. La idea de nació. L’exili francès. La crisi de 1949. A la presó Model. L’expulsió… configuren alguns dels treballs o capítols del llibre.

 

D’entre els coautors cal destacar-ne: Carme Cebrián, Joaquim Sempere, Eudald Carbonell, José Antonio González Casanovas, Anna Sallés, Ferran Gallego, Hilari Raguer, Antoni Lucchetti, Muriel Casals, Xavier Folch, Miquel Caminal… amb diverses articles de cloenda de Jordi Pujol, Joan Saura, Pasqual Maragall i Gregori López Raimundo.

 

El meu apartat es titula: “Roman, l’home que organitzà el PSUC”, molt semblant al títol del llibre que vaig dedicar al llavors número 2 del PSUC i un dels executors de la seva marginació i expulsió de la formació comunista catalana, Josep Serradell. Us annexo el text tal com ha quedat imprès.

. Joan Comorera torna a casa. Diversos Autors (a cura de Carme Cebrián). Editorial Pòrtic. Barcelona. 2009.

 

CAT ’06 La nit dels somriures glaçats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!