Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

27 de gener de 2006
0 comentaris

Hamàs

La majoria absoluta assolida per Hamàs als territoris de Cisjordània i Gaza, obre, ara més que mai, perspectives serioses d’una solució al conflicte israeliano-palestinià. D’una solució, dic, o d’una escalada bèl·lica incommensurable (…)

La corrupció generalitzada, la perpetuació en el poder, i la ineficàcia d’una autonomia de pa sucat amb oli, ha dut a la derrota Al Fatah. Una formació d’esquerra i marxista fundada per Iasser Arafat, amb quadres bons i experimentats. No cal dir que la poca visió de l’Autoritat Palestina amb l’afegit d’una posició israeliana follament tancada, ha menat les parts a una situació sense trellat.

Hamàs, sòlida organització políticomilitar, ha fet una tasca intel·ligent, d’implantació capil·lar pertot. Bo i creant una xarxa de serveis socials eficaç i útil. I ara en cull els resultats.

El partit islàmic, els temps canvien i estan canviant, té un dilema: o seguir per la via militar o fer política. En el primer aspecte, i sense el prestigi d’Arafat i amb la histèria antiterrorista, Hamàs serà escanyada econòmicament, i esclafada per la imbatible maquinària bèl·lica d’Israel. 

És hora, doncs, que els enemics es trobin a l’entorn d’una taula i enraonin per tal de posar punt i final al bany de sang i a l’empat infinit.

Hamàs té la paraula.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!