Assemblea Catalana de Tintinaires-TintínCat a Can Fabra de Sant Andreu

TINTÍN I MILÚ RETORNEN A CAN FABRA

Per segon any consecutiu  el jove reporter Tintín i el seu inseparable gos Milú han tornat a omplir la sala d´actes del Centre Cultural de Can Fabra. El proppassat dissabte dia 11 de març fou la data triada . Els llamps i trons del capità Haddock  han fet esclat davant el públic assistent a l´Assemblea Ordinària de l´Associació Catalana de Tintinaires-TintínCat. El professor Tornassol il·lustrà de nou l´activitat desenvolupada al llarg del 2005 per l´associació d´amics de l´obra d´Hergé.I nogensmenys, els  carismàtics Dupont i Dupond  -amics no pas bessons- han recreat el seu giny detectivesc en el curs de preguntes i encerts.

Talment com si fos el propi capità Haddock – pel barret que du a les ” Set boles de crsitall” i la frondosa barba l´amic navegant de Tintín- el conseller de Cultura del Districte, Joan Pallarès, dirigí unes paraules de benvinguda als tintinaires presents. De la seva presentació ens assabentarem de la donació d´una important col·lecció de còmics a la Biblioteca Ignasi Iglésias, cosa que farà que la reputació d´aquesta en matèria de la ” Bande dessinée” sigui molt més activa i reconeguda a nivell europeu.  En finalitzar la vetllada tintinaire fou projectada la pel·lícula animada basada en l´àlbum ” Stoc de coc” (cal dir que allunyada força de l´obra creativa del creador de Tintín, on algunes de les accions i situacions enginyoses i artístiques del còmic original han estat òbviades).

Els seguidors de l´obra de Georges Remi – nom verdader d´Hergé – estan preparant la propera Trobada Tintinaire a Sabadell, després de l´èxit viscut  a la primera i darrera edició de Martorell. I com no, el 2007 es commemora el centenari del naixement del dibuixant, i els tintinaires catalans així com d´arreu del món estan preparant un reguitzell d´actes per a commemorar aquesta efemèride. L´Associació Catalana de Tintinaires-TintínCat segueix creixent en nombre de socis – actualment són uns dos-cents dotze socis i sòcies – i  en activitats. L´Assemblea propossà fer socis d´honor a l´Ajuntament de Martorell i al Districte de Sant Andreu per les facilitats rebudes en l´organització de les ambdues trobades tintinaires. I per acabar una curiositat, el bloc de màrmol amb la inscripció ” Tintín a Barcelona”, situat primerament a la botiga de Tintín Barcelona i actualment a Norma Còmics del passeig Sant Joan, és obra de l´escultor andreuenc Joan Mora. La relació de Tintín amb Sant Andreu és ben bé viva.

Pau Vinyes i Roig

 

 

 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *