L´ OLIMPIC DE MARSELLA SERÀ CAMPIÓ D´EUROPA. Si els provençals guanyen a la final contra l´Atlètic de Madrid a Lió.

La capital de la Provença frissarà aquesta  vesprada per guanyar la Copa de lliga Europa avui a la capital franco-provençal de Lió.

Un dels equips més emblemàtics d’ Occitània*. l’ Olimpíc de Marsella jugarà la final de la lliga Europa de futbòl al camp de l’ Olimpic de Lió un dels seus adversaris, sense oblidar el mixtificat PSG, a la lliga francesa de futbòl.

L’ aficció de l’ OM és de les més fortes que hi ha dins la república francesa i guanyi o perdi el seu Olimpic (OM) ells el recolzen sempre, tant si ha estat a primera com a segona divisió quan han arribat les penuries esportives o dels desptxos, l’ afecció blau-cel sempre recolza sense defallir, mai.

No cal dir l’ admiració pel Barça que tenen la gran majoria d’ aquests ”supoters”.

Els catalans n’ hauriem d’ apendre un munt de l’ anima  d’Òc. Marsella, tota la provença i part de l’ estranger vibraràn avui  amb l’ OM, tant si guanyen com si perden, perque per ells, existir  i ser-hi és la gran victòria i la seva ”fiertàt”.

 

* Equips occitans també ho son el Burdeus, el Tolosa, el Montpeller, el Nimes i més d’ entre els que estan a primera línia del concèrt futbolistic francés, sense oblidar el Monègue, encara que el petit principat ha perdut  gairebé tots els seus parlants en la llengua del país occità.

ENLLAÇ AMB LE MONDE:

http://www.lemonde.fr/football/article/2018/05/16/a-marseille-l-europe-dans-toutes-les-memoires_5299582_1616938.html

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *