26 de febrer de 2009
Sense categoria
1 comentari

REALMENT PAGAVA LA PENA?

Passant pel carrer d’Anoia a mig matí dues persones del poble s’ho explicaven. Jo vaig captar unes frases perquè el meu caminar (vostès saben el què és la marxa atlètica?), doncs el meu caminar n’és exactament el contrari. L’un li deia a l’altre: Està fet que no ho coneixeries.Muntanyes de terra, sots, pedra, maquinària…
Es referia a la gran planúria que s’extén en direcció a Barcelona, passat el Congost de Martorell. Jo recordo bé quan aquest paisatge era de vinya i presseguerars.
Actualment, ja ho hem dit diverses vegades, no es veu res de verd. 6 carrils d’autopista, 6 carrils d’autovia, l’antiga N-2, El tren de Sant Vicenç de Calders a Barcelona,el de Marttorell a Barcelona per Rubí, El Ferrocarrils de la Generalitat, línies Barcelona-Martorell i Barcelona-Igualada. Més carreteres: A Gelida, a Terrassa, a Olesa. I no ens deixésim la gran joia de la corona!: El Tren d’Alta Velocitat. Déu n’hi dó tot en un sol municipi. I encara queda territori?,  es podria preguntar.

Si home, per favor. En el que queda hi ha el poble, els dos rius i les naus industrials i similars. I encara en queda! Quan ho tingui clar ja els explicaré què hi farem en aquests espais actualment agrícoles.

Jo a l’escriure, ara, sense cap mena de crítica agre, ni de rancor, ni de res, sí que vaig pensant, sobre la marxa: era necessària  tota aquesta transformació del territori? Per començar el meu poble és un dels que té la taxa de contaminació acústica més alta del país. Naturalment. Les comunicacions, bé, les tenim totes. El túnel del Congost va que ni pintat per a passar-hi o construir túnels curts. I ja som  a l’altra banda. Les comunicacions són necessàries. Com justificarieu el contrari?

Quan als extensos espais  de grans indústries i polígons. És evident que la gent hem de treballar. Aquests espais vénen a ser les fires de la producció. Almenys fins ara. És mol difícil sostenir una opinió contrària.

Fet i fet, i el que es farà, no ho vull pas discutir o impugnar però sí que em deixareu dir que és una de les conseqüències d’haver donat absoluta via lliure al sistema producció-consum i que, per demés, el tenim ara a la corda fluixa.

La gent som més feliços tan industrialitzats i consumidors?

Pagava la pena?

  1. que no paguen la pena i aquesta que tu et demanes n’és una. Ja ho pots ben dir. Ens esclata a les mans la bimbolla de les immobiliàries i el consum.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!