UN FACTOR IMPREVIST: VIOLÈNCIA DE L´ ESTAT I ALTRES COSES.

Agafant el fil de les declaracions de l’ Artur Mas de divendres als Matins de TV·3, el fet es que aquí ha sorgit un imprevist molt i molt gros: la violència de l’ estat, tant en forma de garrotades, en forma de multes monstruoses i en forma de presons i inhabilitacions.

L’ Estat espanyol, el Reino de Espanya, ha optat per la repressió política en tota regla, i això resulta que els nostres governants, ni s’ ho imaginaven, almenys això diu l’ Artur Mas, i es pensaven que viviem amb una Monarquia constitucional, democràtica i amb una estat de drets (això ultim ho diem nosaltres).

Aquesta repressió política inclou violència física, vulnerant el dret a la integritat fisica com la del primer d’ octubre a persones pacífiques i indefenses davant dels col·legis electorals; inclou processos judicials massius com els engegats contra els alcaldes i també d’ altres processos judicials violentats amb detencions  als afectats que son funcionaris o alts càrrecs de l’ administració catalana que l’ unic que feien era fer la seva feina.

DAVANT D’ AQUESTA SITUACIÓ CREIEM QUE EL SOBIRANISME CATALANISTA I L’ INDEPENDENTISME CATALÀ HAN D’ ATURAR-SE I  REFLEXIONAR I MUNTAR UNA NOVA ESTRATÈGIA BEN ADAPTADA A LA NOVA SITUACIÓ, SEGONS SEMBLA PER ELLS IMPREVISTA.

No es pot tornar a fer com els generals francesos o  aquells republicans espanyols, que tot i saben que milers i milers de soldats seus moririen de ben segur i que perderien aquella posició que havien assolit, feien tirar endavant els seus soldats enviant-els a una mort segura.

Per altra banda, cal preservar les institucions catalanes, totes, la Generalitat i el Parlament i les inmenses infrastructures que en pengen i que son anys i anys de treball i esforç de tota la ciutadania de Catalunya, com la immersió linguídtica, els mitjans de comunicacio, etc. etc,etcètera.

Per tant, aturada i reflexió, i reconduir el procés per uns viaranys on no sigui vulnerable per aquesta violència, bàrbara i salvatge. 

 

 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *