Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

3 de desembre de 2009
5 comentaris

Mas i Puigcercós prou excuses de mal pagador per no apuntar-se a la candidatura unitària i transversal

Estic encuriosit per veure quina serà l’excusa de CiU i Esquerra per no fer un front sobiranista amb Reagrupament per que en les properes eleccions al Parlament Català, es proclami unilateralment la independència de Catalunya. Després si cal, sota els auspicis de la comunitat internacional,  es faria un referèndum de ratificació.

L’Artur Mas, tal com vaig manifestar en l’article fa dos dies en aquest mateix bloc,  s’havia equivocat de ple. Sembla que el malnom de Gàfez que els companys de Cimera Extraordinària li han posat, li cau del més bé. El pobre d’Artur Mas ha hagut de veure com després que ell assegurés que té estudis i enquestes que diuen que el NO sortiria segur, ara surt aquesta macroenquesta de l’UOC que preveu que el  SI guanyaria en un referèndum per la Independència. Quina mala sort!! per ell és clar!!

En Joan Puigcercós va dir no fa gaire, que l’objectiu d’Esquerra per la propera legislatura era aconseguir el concert econòmic per Catalunya. Només es conformem en aconseguir el mateix estatus que Navarra i el País Basc. Quan tothom sap que per poder aconseguir-ho caldria una reforma a la Constitució Espanyola i això implicaria els vots del PSOE i el PP junts!!. És a dir, res d’independència per la propera legislatura.

(continua)

.

Tots sabem que ambdós partits, es van negar a votar al Parlament per l’admissió de la ILP que demanava que és fes un referèndum a nivell nacional.  Aquesta ILP fou presentada conjuntament per deumil.cat i CeL, amb més d’onze mil signatures de recolzament . L’excusa va ser que no era competència del Parlament. A més els liders d’Esquerra van dir , que estaven a punt de treure la llei de consultes populars que permetria fer un referèndum.

Quina barra!!. Com poden dir que faran una llei al Parlament que permet fer consultes per la independència si ells mateixos han rebutjat la ILP que demanava justament això, perquè diuen que no és competència del Parlament!!. Tothom sap que l’esborrany d’aquesta llei presentada, diu que hauran de demanar permís sempre al Govern d’Espanya per convocar una consulta com la que demanava la ILP. Quanta hipocresia!!.

Però que no veien els líders d’aquests partits, que era una oportunitat per ambdós partits per visualitzar quins eren realment els partits que estan a favor de la democràcia i del dret d’autodeterminació. Era una oportunitat increïble per demostrar als ulls de tot el món i dels catalans encara indecisos, de què a Espanya som només uns ciutadans sense dret a decidir, que la democràcia espanyola només és pèls castellans i que el poble català és considerat com un simple poble colonitzat. Era una oportunitat històrica per avançar cap a la independència.

Com sabeu el resultat fou que els partits teòricament nacionalistes i independentistes, vam rebutjar la ILP votant conjuntament amb els partits nacionalistes espanyols del PP i el PSOE.. La conclusió és clara: El més de Juny del 2009  al Parlament de Catalunya no hi havia cap partit disposat a votar per fer un referèndum per la independència.

En canvi ara, gràcies al referèndum d’Arenys de Munt tres mesos més tard, sembla que alguns d’aquests líders, sobretot els de segona fila, volen sortitr a la foto promocionant les consultes. Perquè el mes de Juny no i ara si?.

Que esperen el Mas i en Puigcercós per sortir aprofitant tots aquests signes favorables per dir que recullen el reclam popular per presentar-se al Parlament amb una proposta per aconseguir la independència?.

Penso amb els líders d’Esquerra, sobretot amb Puigcercós. Aquest si ara volen sumar-se al carro per donar suport a la independència, ¿com s’ho farà, després d’haver tancat les portes al Joan Carretero, justament perquè promocionava que el proper Parlament hagués una força que apostés per la independència? Ara com podrà justificar demanar el mateix?

Això, però, no treu que siguin benvingudes aquestes mostres de suport dels líders de segona fila d’aquestes formacions. Cal sumar a tothom. Però que ningú oblidi que potser ho fan, per les circumstàncies, o per seguir les ordres dels seus caps i no per conviccions. Penso que els líders de la primera fila, si poden, faran tot el possible per desactivar les consultes o al menys per mantenir-les sota el seu control i així obtenir una arma per les seves negociacions partidistes. 

Tots els reagrupats junt amb milers de companys, molts d’ells militants de base d’ERC i CiU, estem treballant colze a colze amb les plataformes sobiranistes per fer possible la consulta popular per la independència en més de 160 municipis sigui tot un èxit. És una mostra més de què les bases, que la gent del carrer, anem junts, deixant de banda les preferències ideològiques per aconseguir la independència de la nostra nació catalana.

Tot apunta que el proper 13D sortirà un SI majoritari dels 700.000 catalans cridats a la consulta  i si això adjuntem la macroenquesta de l’UOC, que coix estan esperant aquests partits que s’autoanomenen sobiranistes?

Perquè no s’apunten a fer una gran coalició amb Reagrupament, tal com l’amic i company del consell de deumil.cat Enric Canela fa temps que ho promociona?.

Ja saben els líders d’ERC i CiU,  que Reagrupament Independentista es dissoldrà una vegada s’hagi obtingut la independència i que per tant tindran via lliure per presentar-se a les eleccions constituents de la nova República Catalana ?

Tot el que no sigui, donades les circumstàncies actuals d’emergència nacional i del suport cada vegada més creixen a favor de la independència, d’anar per aquest camí de fer una candidatura unitària i transversal que es presenti al Parlament per proclamar la independència, és per mi, una demostració de què no tenen cap interès en aconseguir-la.

Ja no valen més excuses de mal pagador.

 1. A veure què passa si excloem els abstencionistes ???? que passa si fem els percetatges només sobre els vorts emesos???, vaja, abracadabra i el percentatge de SI en l’enquesta és de ………….un 73,9 %.
  Editorials conjunts? manifestos de cases regionals?? pura desesperació.

  Salut

 2. Bon dia Manel,

  Com bé ho diu n’Enric al comentari anterior, la victòria del sí és esclatant.

  Si s’abstenen un 24,6% del cens electoral i un 7,2% no ho saben i no contesten, i els comptem com que acaben sense votar o fan vot nul, vol dir que un 31,8% no compten per als resultats finals.

  I vol dir també que els votants comptabilitzables són el 68,2% que representen el 100% dels escrutats. Amb la qual cosa els votants del sí, que són el 50,3% de votants, representen el 73,75% dels vots vàlids. I els votants del no, que són el  17,8% de votants, representen el 26,25% dels vots vàlids.

  Per tant, suposant que les condicions imposades a Montenegro per validar el seu referèndum fossin les mateixes aquí, significaria que hauria votat més del 55% dels cens electoral, en concret el 68,2%, i que hauria emès el sí més del 51% dels votants, en concret el 73,75%.

  Aixií, doncs, la victòria és sonada i està cantada. Ara, seria bó que, des del Prlament, es pugués proclamar la sobirania, la independència i l’estat propi. I, per tant, el referèndum fos ratificatori.

  No ho veus així?

  Salutacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!