Trencavèl

Comentaris polítics de Martí Cabré

10 d'agost de 2006
3 comentaris

41. La BBC catalana

Abans d’ahir estàvem mirant les notícies de la BBC. Continuen a un nivell excel·lent. Cada notícia és una pastilla d’uns quaranta segons amb imatges explicades, més o menys com aquí, però no cauen en l’error de fer un titular, la notícia i el recordatori al final, que provoca que en tot el TN només t’informin de tres notícies importants.

La secció d’esports està totalment separada de les notícies reals, amb la qual cosa quan comença pots apagar el televisor tranquil·lament sabent que no et perds res que valgui la pena. La informació del temps l’expliquen a trossos, centrant-se en una àrea diferent cada vegada, i així no es fa pesada i redundant com la d’aquí.

Mentre el presentador informa sobre les imatges que es veuen, una línia de text a la part inferior va repetint les notícies més imporants. Així s’estalvien el que comentava abans dels titulars i els recordatoris. Llegint aquesta línia n’hi ha prou per saber els titulars, a part de ser un servei eficaç per a la gent amb deficència auditiva.

En un sol TN ens van informar, entre d’altres, de la retirada de les tropes nigerianes del Camerun, de la situació dels refugiats somalís a Tanzània, de la tragèdia de Darfur, dels problemes de BP als EUA, de les inundacions a la Índia (informació completada a continuació amb la dona del temps), d’un recordatori del tsunami d’Indonèsia i, evidentment, també de l’actual guerra del Líban. Només en alguna notícia apareixia el periodista presentant-la. En la majoria eren veus en off.

<!–
D(["mb","Hamàs, que no tenen cap punt que parli de la defensa de res ni ningú sinó
que es centren en la destrucció d’Israel. Vaja, com les postures oficials de
Síria o Iran. Un debat "hardcore" sense capelletes polítiques ni les
vedettes ridícules que ens posen als debats de TV3.

És sommiar massa voler periodistes que hagin viatjat, que sàpiguen escriure
i que facin formació contínua en política internacional i en noves
tecnologies, voler presidents del Parlament que tinguin algun estudi, voler
candidats a la Generalitat que hagin fet alguna carrera, voler representants
democràtics que, un cop esporgada la faramalla del partit, tinguin la meitat
del cv que té qualsevol nano amb contractes temporals?

És sommiar massa voler una BBC catalana?

Regards,

“,1]
);
D([“mb”,”

Martí Cabré

“,0]
);
D([“ce”]);

//–>Per completar l’informatiu, "Hard talk" entre un presentador agressiu com la Mònica Terribes (Stephen Sackur) i el bisbe anglicà de Jerusalem, un àrab cristià que evitava constantment reconèixer l’existència d’Israel i perdonava qualsevol atac "terrorista" en nom del dret a la defensa àrab. El presentador no es donava per vençut i recordava constantment els estatuts fundacionals de Hesbol·là o Hamàs, que no tenen cap punt que parli de la defensa de res ni ningú sinó que es centren en la destrucció d’Israel. Vaja, com les postures oficials de Síria o Iran. Un debat "hardcore" sense capelletes polítiques ni les vedettes ridícules que ens posen als debats de TV3. I per cert, l’entrevista d’avui era amb l’ambaixador de Síra als EUA. Màxima tensió!

És demanar massa voler pel meu país periodistes que hagin viatjat, que sàpiguen escriure i que facin formació contínua en política internacional i en noves tecnologies, voler presidents del Parlament que tinguin algun estudi, voler candidats a la Generalitat que hagin fet alguna carrera, voler representants democràtics que, un cop esporgada la faramalla del partit, tinguin la meitat del cv que té qualsevol nano amb contractes temporals?

És demanar massa demanar una BBC catalana?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!