Miquel Roman

Nou Barris (Barcelona)

21 de setembre de 2006
0 comentaris

COMISSIÓ DE GOVERN DE DISTRICTE

Avui a les 19:30h ha tingut lloc la primera Comissió de Govern del Districte de Nou Barris després de l’estiu. Primerament hem aprovat l’acta de la reunió anterior (19 de juny) i just després els temes de l’ordre del Dia del proper Consell Plenari (4 d’octubre).

Hi haurà una proposta de modificació del Pla de Millora Urbana del sector 1 del barri de Torre Baró, per tal d’adequar-lo a les característiques de projecte d’edificis guanyador del concurs. Seran petits canvis que no significaran modificacions en alçades, volumetria o ocupacions de sol.

També es portarà la proposta de Pla Especial Urbanístic per a la concreció de l’ús i l’ordenació volumètrica de la reserva d’equipaments comunitaris delimitada pel carrer Sant Feliu de Codines, Avinguda Vallbona i carrer Vallcivera, d’iniciativa municipal. És preveu que a finals d’enguany comencin les obres de la biblioteca.

Un altra tema serà la Modificació del Pla de Reforma Interior del barri de Porta, per l’ordenació del Camp de C.F. Damm i l’ajust de l’alienació del carrer de l’Escultor Ordoñez. D’iniciativa privada. La modificació contempla que els habitatges afectats han de tenir dret a re-allotjament -i no només a una compensació-, i l’alineació amb el costat del cementiri ha de respectar la distancia mínima que marca la llei.

Tots aquest temes urbanístics s’explicaran abastament en la Comissió Consultiva de Govern i d’Urbanisme i Obres (dijous, 28 de setembre a la Sala d’Actes de la Seu del Districte, 2a planta). Es publica i poden assistir totes les persones interessades.

Al proper Plenari portàrem diverses propostes per al nomenclàtor de Barcelona a proposta dels veïns i veïnes de Roquetes. Tindrem un Passeig del Bosc per sobre del Parc Pla de Fornells, un camí de les quatre estacions entre el Parc del Pla de Fornells i el carrer Llerona, un carrer del Mirador de Llobera entre el carrer Llobera i les restes de Torre Baró, una plaça del raïm al carrer Garigliano i Pl. de Puig i Antich entre el carre de Llobera i les escales de Llobera. Tot molt bé, però cap nom de dona. El nomenclàtor de Nou Barris, ja prou masculinitat, ho va esdevenint cada cop més, tot i les peticions d’aquest modest conseller en Comissions de Govern i Plenaris. No es culpa del Districte, es culpa de tots, per que les entitats i veïns poques vegades proposem noms de dona. 

També es va tractar la nova proposta de preus públics.

Els centre cívics i el Teatre Zona Nord pujaran els seus preus un 4%. La Piscina del Turó de la Peira pujarà entre un 3’9 i un 4%. El Complex Esportiu Municipal Artesania entre 3’8 i 4’3%. El Parc Esportiu Municipal de Can Dragó entre un 3’6 i un 5% (el green free camp). El Complex Esportiu Municipal de Can Cuias, entre un 3’8 i un 4’3%.

Pujaran un 4% els següents equipaments: El Camp de Futbol Municipal de Nou Barris, el Camp de Futbol Municipal de Ciutat Meridiana – Torre Baró, el Camp Municipal de Futbol de Canyelles, el Camp de Futbol Municipal de Vallbona, el Camp de Futbol Municipal del Turó, el Camp de Futbol Municipal de Porta, el Poliesportiu Valldaura, la Pista Poliesportiva del Turó, les Pistes Poliesportives Cotxeres Borbó, Sala del Barri Virrei Amat, el Complex Esportiu Municipal Guineueta (camp de futbol), Pista Poliesportiva Municipal Guineueta.

La pujada està al voltant del IPC català, però generalment a la hora de pujar els salaris s’aplica el IPC estatal. Per tant com he dit a la Comissió de Govern es inflacionista -fomenta la pujada de preus-. També significa una pèrdua de poder adquisitiu dels usuaris. De tota manera els equipaments de Nou Barris no son especialment cars i molts, entre les seves tarifes, tenen ofertes econòmiques. Sempre s’ha de tenir en compte, les possibilitats dels usuaris, però també la viabilitat econòmica del equipament, l’equilibri no és fàcil.

Properament, la Junta de Portaveus de Nou Barris, parlarà dels pressupostos del Districte.

El conseller d’Esquerra -jo mateix- va fer un parell de preguntes. Sobre la masia de Can Verdaguer i sobre la polèmica d’un equipament als baixos d’un edifici de lloguer per a joves.

Can Verdaguer ja es propietat municipal. Els ocupants -fills dels anteriors propietaris- no estaven satisfets de la compensació que se-ls oferí i som en la via jurídica que properament hauria de donar resultats. De tota manera, ja al maig semblava que l’entrega d’aquest nou equipament al barri era imminent.

Ens els baixos dels habitatges de lloguer per a joves, i com es fan en terrenys calificats com equipament, es fan equipaments. En un dels que es fan a Porta l’anterior Regidor del Districte (J. Cuervo) es comprometé -segons l’AVV- a fer un equipament de dues plantes (600 + 600 metres quadrats). Després es canvia d’opinió i digué que serien 1.200 metres, però que podrien ser només de planta baixa. A priori seria millor, que el equipament no necessites escales. El nou Regidor de Districte, Ferran Julià, a la resposta de la meva pregunta, ja parlava de 800 metres i que no havia acord amb l’AVV.

Un altre tema es que la "aparició" de nous allotjaments per equipaments que no estant definits ni decidits suposa el problema extra de mirar quines necessitats es poden cobrir, tot tenint en compte entre d’altres coses que no es poden inventar en el buit i que no tots els locals serveixen per qualsevol equipament.

Mònica Palet, consellera de ICV pregunta per els problemes haguts a la Festa Major de Vallbona entre la comissió organitzadora i l’entitat responsable de la gestió d’un camp esportiu municipal. S’havien de fer activitats i semble que es posaren totes les traves possibles. 

També es tracta el tema de la publicació de l’Agenda 21 de Nou Barris. El text definitiu està enllestit i Mònica Palet (consellera de Medi Ambient) a aconseguit que es fes una traducció del text al castellà (i sembla que no ha estat fàcil), per que en les seves paraules "som a Nou Barris". Es veu que per alguns devem ser una mica menys Catalunya que, per exemple, el Districte de Gràcia.

Voldria destacar que l’hi va costar de trobar qui havia de fer la traducció. El servei Normalització Lingüística fa la feina inversa. Això no es necessàriament una bona noticia, si no cal un servei de traductors al castellà i si al català, vol dir que una part significativament important de la documentació es fa primerament en castellà i després es tradueix.

257. NOMÉS PER A CURTS
09.02.2007 | 12.56
Sopar de Nadal
22.12.2008 | 6.59

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.