DIARI DEL CIRC

PER MARCEL BARRERA

14 de març de 2016
0 comentaris

Los Galindos guanya el Premi Nacional de Cultura 2016

La companyia de circ Los Galindos (Marcel Escolano i Bet Garrell), creada l’any 1991, és un dels guanyadors del Premi Nacional de Cultura que atorga el CoNCA (Consell Nacional de Cultura i de les Arts), segons s’ha sabut avui. 

Provinent del teatre de carrer, Los Galindos és una de les companyies més veteranes i versàtils del circ català. Crec que els últims anys ha potenciat un llenguatge propi i ha fusionat en els seus espectacles vàries disciplines, sempre mantenint-se fidels a les arrels del circ.

Els espectacles còmic-acrobàtics, com La nova vida de Josep i Maria (2005) o Úrsula i Dimitri (2008), van donar pas a muntatges més contemporanis com Maiurta, un homenatge de Marcel Escolano a la família que exercia l’ofici de forner. Els últims anys, Los Galindos han girat per Europa amb aquest espectacle, representat en una iurta, i durant les temporades de Nadal han presentat nous espectacles de circ i han ampliat la companyia amb altres artistes.

M’alegro d’aquest premi a Los Galindos, que juntament amb el Circ Cric és una de les poques companyies de circ post-clàssic català que han sabut sobreviure durant dècades a un panorama  molt canviant i efímer. En el facebook de la companyia han anunciat que part del premi serà destinat a promoure accions culturals.

De Los Galindos destacaria també el pallasso excèntric de Marcel Escolano, amb unes grans dots per la improvisació; el rol de directora de Bet Garrell, l’univers particular que es crea a l’interior de la iurta, així com la participació als espectacles de la Bruna i la Berta, les dues filles del Marcel i la Bet. Aquest premi és, sens dubte, un merescut reconeixement a la trajectòria; una manera excel·lent de celebrar els 25 anys de la companyia.

En el següent vídeo de la companyia es poden veure imatges de l’espectacle No ho sé Lola presentat a Terrassa (2015)

 

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.