BLOC DE CIRC

PER MARCEL BARRERA

8 de juny de 2010
General
3 comentaris

Guerra de cartells

Després de la publicació en exclusiva al diari El Punt i en aquest bloc de circ de les multes de l’Ajuntament de Barcelona al Circ Raluy per enganxar cartells, el bloc de notícies i opinions de la regió de l’Ebre Marfanta s’ha fet ressò de la notícia i ha explicat la guerra de cartells que hi ha hagut aquests dies a Tortosa, així com l’aparició de nombrosos cartells a la ciutat que contavenen l’ordenança de civisme d’aquella ciutat: aquests són els textos del bloc.

“La polèmica [del Raluy] es produeix just la setmana després que un altra companyia, el Circ Wonderland, haja estat a Tortosa amb el seu espectacle de circ. Durant aquests dies, també s’han vist cartells d’aquest circ en diferents parets i murs de la ciutat, enganxats en les cartelleres il·legals que han aconseguit sobreviure a l’anomenada ordenança de civisme. Fins i tot els contraris a l’ús dels animals en el circ han penjat, també, cartells al damunt dels anuncis del Circ Wonderland, tot argumentat que calia cancelar-lo “per crueltat”. La realitat, però, és que uns i altres haurien vulnerat l’ordenança cívica de Tortosa, la qual preveu multes d’entre 50 i 750 euros.
 Un any després de l’entrada en vigor de l’ordenança del bon ús de la via pública i dels espais públics, més coneguda com ordenança de civisme, l’Ajuntament de Tortosa pot trobar-se en una situació complicada de digerir. Durant la setmana passada, algunes façanes i el mobiliari urbà de la ciutat van aparèixer empaperats amb un bon nombre de cartells de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), però també de la Diada de les Seccions Catalanes, un acte que tenia el suport del mateix Ajuntament, així com d’un concert de música clàssica a l’auditori Felip Pedrell i de l’exposició La mirada reposada, a càrrec de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Tortosa. Ara caldrà veure si l’Ajuntament pensa sancionar la PDE, la Plataforma ProSeleccions Catalanes i la Diputació per l’enganxada de cartells fora dels llocs autoritzats, en aplicació de l’ordenança de civisme. Les sancions previstes per aquest casos són d’entre 50 i 750 euros. Igualment, durant l’última setmana també s’han vist cartells del circ Wonderland en les diferents cartelleres “il·legals” que encara sobreviuen a Tortosa, tot i les sancions imposades arran de l’ordenança cívica i la instal·lació de noves columnes d’expressió ciutadana, com la que s’ha posat a la renovada plaça Pius XII.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.