DIARI DEL CIRC

PER MARCEL BARRERA

15 de desembre de 2022
1 comentari

Indignació amb Iceta per una campanya que exclou el circ

Campanya de menyspreu. L’escandalosa exclusió del circ de la campanya institucional ‘Hambre de Cultura’ ha indignat al sector del circ, que en un vídeo lamenta l’oblit cap a aquesta art escènica.

La campanya, que ha costat 3’6 milions d’euros, sorgeix del compromís per part del Ministeri de Cultura i el sector cultural per “impulsar el consum d’experiències culturals en qualsevol de les seves disciplines” i “visibilitzar” la cultura, segons la nota de premsa que es pot llegir al web del govern espanyol. En la campanya se citen els museus, el teatre, la dansa, les exposicions, els concerts la lectura, el còmic, el cinema, l’òpera i el flamenc. Però del circ, ni una paraula.

Aquest menyspreu del govern espanyol cap al circ ha mobilitzat algunes associacions representants del sector i agrupats a la Taula Sectorial de Circ, com CircoRed, Feecse, Patea, Fefpac, Aecc o el Comité de Productores de Circo.

 

Ara fa just un any, el ministeri ja va provocar una reacció irada del sector del circ, en aquest cas del tradicional. Tots els artistes guardonats amb el Premio Nacional de Circo van firmar una carta adreçada al ministre de Cultura, Miquel Iceta, que denunciava les polítiques erràtiques de l’INAEM cap al circ i demanava “respecte” cap a la seva feina.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Bon dia, la “contracampanya” ha estat pensada per a mostrar la invisibilització, no “menyspreu” com indiqueu, són dos conceptes diferents. Hem de tenir en compte que poc a poc el circ ha tingut el seu lloc, encara que no suficient. Per tant, no podem parlar de menyspreu. Una altra cosa, i molt diferent, són els premis. S’atorguen des del 1994 i per tant, aquí sí podem parlar de visibilització però, clar, molts dels que no reben els premis poden no estar d’acord a qui se li dóna. Fem memòria de tots els que s’han donat i valorem la feina a totes les persones premiades. Gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.