22 de novembre de 2012
0 comentaris

SOM EL QUE MENJEM

Amics i amigues,
 
Us informem de que durant aquest curs iniciarem amb la gent de “Xicòria” (empressa dedicada a la producció de verdura ecològica, a la cuina ecològica i a l’ educació en aquest tema) uns tallers encarats a l’ alimentació i a la nutrició.
Creiem molt important l’ alimentació, i sobretot en l ‘edat dels vostres fills i filles, que estan creixent i agafant els hàbits alimentaris que els acompanyaran ja per a sempre!
 
Vàrem começar el darrer dia 15 de novembre amb el taller de SOM EL QUE MENJEM, destinat als pares i mares.
Durant el mes de maig farem el taller/xerrada amb la nutricionista, i a la primavera també la visita a l’ hort i instal·lacions de Xicòria.
 
Aquest taller va tractar sobre: 
 

Som el que Menjem!  ( 2h)

Taller participatiu. Què s’amaga darrera dels aliments que mengem? D’on venen? Com es produeixen? Com ens afecta que a l’agricultura s’utilitzen productes químics?
A través de dinàmiques participatives anirem contestant aquestes preguntes i d’altres. Esbrinarem que coneixem i aprendrem a trobar més informació.
Actualment existeixen tècniques de producció agrícola responsables amb el medi ambient, les persones i que fomenten una economia rural sostenible.Coneixerem quines són les característiques d’aquesta proposta.
Cercarem eines per a un consum d’aliments més conscient ja que els consumidors som la part final de l’engranatge dels aliments.

* I a partir d’ aquest taller, ha sorgit la proposta de que les famílies puguem comprar a Xicòria les cistelles ecològiques (setmatnals o quinzenals) i tots els dimecres ens les portaran ells mateixos a l’ escola.
Aquí hi teniu el document explicatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!