Entre línies (notes de Juli Capilla)

"Els llibres no supleixen la vida, però la vida tampoc no supleix els llibres", Joan Fuster

15 de setembre de 2013
0 comentaris

Donem suport a la vaga indefinida de les Illes!

Els sindicats USTEC-STES (Catalunya) i STEPV – Intersindical Valenciana (País Valencià) donen suport a la vaga indefinida convocada pel sindicat STEI-i, l’Assemblea de Docent de les Illes Balears i altres organitzacions.

La vaga, promoguda en el marc d’un procés assembleari i participatiu del professorat, es convoca per rebutjar les polítiques educatives i lingüístiques del govern de les Illes Balears i del govern Espanyol. Aquestes polítiques suposen un atac, sense precedents, a les condicions laborals del professorat, a la qualitat de l’ensenyament, als drets de l’alumnat i de les famílies i a la normalització i recuperació de la nostra llengua.

Una manifestació a València en suport de la vaga indefinida a les Illes: dilluns, 16 de setembre, a les 19.00 h a la Plaça Manises de València

El govern de Bauzà ha aprovat, de manera uniliteral, nombroses mesures, que han afectat molts dels drets i les condicions laborals dels docents: salaris, baixes, plantilles, ràtios, jornada, acomiadaments, jubilacions… També de l’alumnat, en retallar beques o altres prestacions per a les famílies. 
A tot açò, hi cal afegir l’aprovació del decret de tractament integral de llengües que suposa una atac al català com a llengua vehicular i pròpia del sistema educatiu. Un decret suspés cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears però que el govern de Bauzà s’entesta a aplicar, ja que vol aprovar un decret llei per la via d’urgència. 
La política del govern balear cal emmarcar-la en l’aplicació de les polítiques neoliberals que, amb l’excusa de la crisi, pretenen destruir el dret de totes les persones a l’educació, privatitzar i mercantilitzar l’educació i posar en marxa un genocidi lingüístic en tots els territoris de parla catalana. Una política antisocial que també patim al País Valencià,  Catalunya, l’Estat espanyol i al conjunt d’Europa, com ara a Grècia, on el govern ha retallat les partides destinades a educació i ha despatxat milers de professores i professors, entre els quals es troba el secretari general del sindicat OLME.
Per això, des de la USTEC-STES i STEPV valorem positivament la mobilització aprovada per les companyes i companys de l’STEI-i i de l’Assemblea de Docents de les Illes Balears. Una mobilització que fem nostra, que compartim i a la qual li donem tot el nostre suport. 
USTEC-STES i STEPV fem una crida a totes les entitats, sindicats, plataformes i a tota la societat per a posar en marxa una campanya de suport i solidaritat activa a la vaga indefinida del professorat de les Illes Balears per a aconseguir que aquesta siga un èxit rotund

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!