Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

16 d'abril de 2010
0 comentaris

La infraautonomia

A la vista de que el Tribunal Constitucional ha posposat la sentència sobre l’Estatut català, tot fa preveure que les tesis que s’acabaran imposant entre els magistrats a l’hora d’emetre el veredicte definitiu seran les que convertiran Catalunya en una infraautonomia.

 

Si s’escapça l’Estatut del 2006, l’autonomia resultant probablement serà inferior a la de l’any 1979 i també al nivell competèncial de les altres comunitats autònomes que n’han copiat els preceptes i en canvi els seus estatuts no han estat impugnats davant del Tribunal Constitucional. Així doncs, Catalunya pot quedar per sota del règim comú autonòmic espanyol i encara més: el procés d’involució en pro de la recentralització de l’Estat i la supressió pura i simple del sistema de comunitat autònomes pren cada dia més embranzida. Aquest és el balanç de trenta anys d’autonomia sota la segona restauració borbònica.

Post Scriptum, 16 d’abril del 2023.

Sóc dels que penso que l’operació d’estat per liquidar l’independentisme català amb la complicitat d’ER té com a objectiu sotmetre a votació un nou Estatut d’Autonomia que apedaçi l’escapçat pel Tribunal Constitucional l”any 2010. La impostura de l’acord de claredat té aqueixa finalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!