Crisi d’estat a França: islamisme contra republicanisme

Abans d’ahir el règim constitucional de la Cinquena República feia seixanta anys enmig de símptomes evidents d’esgotament, desvirtuat per la devaluació de la pedra angular del sistema: la figura presidencial i la dissolució de la classe dirigent, com assenyalava Maxime Tandonnet des de les pàgines de Le Figaro. França passa per una crisi d’autoritat de l’Estat perceptible en molts àmbits, el més greu de tots l’emergència de l’islamisme en contraposició als principis republicans.

Ahir l’assagista francès Yves Mamou era entrevistat per Le Figaro sobre la seva darrera obra “La grand abandon. Les élites françaises et l’islamisme” (Éditions L’Artilleur, 2018), “Face à l’islamisme, nos élites ont trahi”, culpabilitzant les elits polítiques i mediàtiques franceses d’haver fet ulls clucs davant la islamització de la societat al marge dels valors republicans.

Tsilla Herscho publicava ahir un report als Perspectives Paper número 967, del Begin-Sadat Center for Strategic Studies, aqueix report sobre la situació francesa titulat, “France’s Fight Against Islamic Radicalization: The Writing Is Still on the Wall“.

La qüestió més preocupant és la penetració organitzada d’entitats al servei dels interessos catarís, turcs o iranians en el món econòmic i mediàtic francès, no solament entre la població immigrada procedent de les antigues colònies amb la passivitat, quan no la connivència de les autoritats. Aqueixa setmana era desarticulat el Centre Zahra vinculat a l’atemptat frustat el passat mes de juny contra una reunió d’opositors iranians a París, quan feia vuit anys que des d’Israel s’havia advertit de la perillositat de les activitats que es camuflaven a les finques i immobles d’aqueixa entitat que tenia mitjans de comunicació influents.

Els intents de bastir artificialment un islam a la francesa estan fracassant reiteradament i malgrat les crides dels intel·lectuals a combatre el totalitarisme islamista qui porta la iniciativa són els grups salfistes dominants als territoris perduts de la república.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *