Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

6 d'octubre de 2018
0 comentaris

Crisi d’estat a França: islamisme contra republicanisme

Abans d’ahir el règim constitucional de la Cinquena República feia seixanta anys enmig de símptomes evidents d’esgotament, desvirtuat per la devaluació de la pedra angular del sistema: la figura presidencial i la dissolució de la classe dirigent, com assenyalava Maxime Tandonnet des de les pàgines de Le Figaro. França passa per una crisi d’autoritat de l’Estat perceptible en molts àmbits, el més greu de tots l’emergència de l’islamisme en contraposició als principis republicans.

Ahir l’assagista francès Yves Mamou era entrevistat per Le Figaro sobre la seva darrera obra “La grand abandon. Les élites françaises et l’islamisme” (Éditions L’Artilleur, 2018), “Face à l’islamisme, nos élites ont trahi”, culpabilitzant les elits polítiques i mediàtiques franceses d’haver fet ulls clucs davant la islamització de la societat al marge dels valors republicans.

Tsilla Herscho publicava ahir un report als Perspectives Paper número 967, del Begin-Sadat Center for Strategic Studies, aqueix report sobre la situació francesa titulat, “France’s Fight Against Islamic Radicalization: The Writing Is Still on the Wall“.

La qüestió més preocupant és la penetració organitzada d’entitats al servei dels interessos catarís, turcs o iranians en el món econòmic i mediàtic francès, no solament entre la població immigrada procedent de les antigues colònies amb la passivitat, quan no la connivència de les autoritats. Aqueixa setmana era desarticulat el Centre Zahra vinculat a l’atemptat frustrat el passat mes de juny contra una reunió d’opositors iranians a París, quan feia vuit anys que des d’Israel s’havia advertit de la perillositat de les activitats que es camuflaven a les finques i immobles d’aqueixa entitat que tenia mitjans de comunicació influents.

Els intents de bastir artificialment un islam a la francesa estan fracassant reiteradament i malgrat les crides dels intel·lectuals a combatre el totalitarisme islamista qui porta la iniciativa són els grups salafistes dominants als territoris perduts de la república.

Post Scriptum, 13 de gener del 2019.

Tot i que segueixo de fa anys la trajectòria intel·lectual de Guy Millière fins ara les seves opinions m’havien semblat arriscades (com, per exemple, traslladar la seva residència als EUA per manca de confiança en la seva França natal). Però ara, veient el caire que estan prenent els esdeveniments arran de l’erupció de la crisi de les armilles grogues el seu article d’avui al Gatestone Institute: “La France en chute libre” el trobo realment encertat.

Post Scriptum, 15 d’octubre del 2019.

Shmuel Trigano publica avui a Le Figaro l’article, “Pour lutter contre la radicalisation islamiste, il faut un éstat-nation souverain”.

Post Scriptum, 30 d’octubre del 2019.

El govern francès ha activat un web dedicat a la prevenció del jihadisme: “Stop-djihadisme“.

Post Scriptum, 10 de novembre del 2019.

Le Collectif contre l’Islamophobie en France, entitats islamistes i els partits islamo-gauchistes francesos (NPA, France Insoumise) han convocat avui a París una manifestació amb el lema “Stop a l’islamophobie” amb el suport d’una cinquantena de personalitats de la vida cultural i el món mediàtic per rebutjar les propostes governamentals en defensa de la laïcitat i la prevenció de la radicalització islamista. El manifest ha estat publicat el proppassat 1 d’aqueix mes per Libération.

Des de les pàgines de Le Figaro, fa cinc dies Laurent Bouvet critica aqueixa convocatòria en aqueixos termes: “L’eveuglement, le clientelisme et le dérèglement idéologique de la gauche”. La marxa ha estat un èxit de participació que ha capitalitzat l’islamogauchisme que falseja la realitat comparant la situació dels musulmans d’avui amb la dels jueus sota l’ocupació nazi. La victimització és una forma d’evitar qualsevol crítica als jihadistes i d’eludir el racisme antijeuu i anticristià que es manifesta a molts indrets de França enmig d’un silenci còmplice.

Post Scriptum, 10 de juliol del 2020.

El proppassat 7 d’aqueix mes es va fer públic per part del Senat de la República francesa aqueix Rapport sur les réponses apportées par les autorités publiques au développement de la radicalisation islamiste et les moyens de la combatre.

Post Scriptum, 22 d’agost del 2020.

El senador Eric Diard és entrevistat ahir per Le Point sobre les seves investigacions i propostes sobre l’islamització de l’espai públic.

Post Scriptum, 8 de setembre del 2020.

Avui, Le Figaro publica aqueix estudi demoscòpic: Sondage : les jeunes musulmans plus radicaux que leurs aînés. 74 % des Français musulmans de moins de 25 ans affirment mettre l’islam avant la République, alors qu’ils sont 25 % parmi les 35 ans et plus, selon un sondage Ifop.

Post Scriptum, 6 d’octubre del 2020.

El projecte de llei anunciat fa quatre dies pel president Macron contra el separatisme islamista no tindrà aqueix nom sinó que es titularà en defensa de la laïcitat, segons publica avui Le Figaro: Lutte contre l’islamisme : le mot «séparatisme» pourrait être remplacé par «laïcité» dans l’intitulé de la loi.

Post Scriptum, 31 d’octubre del 2020.

La jurista i política Jeannette Bougrab resumeix així avui a Le Figaro el sentit profund del conflicte en curs: «Une partie du monde musulman manifeste sa colère contre ce qu’incarne la France, à savoir la liberté».

Post Scriptum, 5 de desembre del 2020.

Abdelrahim Ali, islamòleg i PDG del grup mediàtic egipci «Al Bawaba» publica avui al digital Causeur aqueix punyent article, “L’islam français, otage des Frères musulmans et d’Erdogan”.

Post Scriptum, 31 de maig del 2021.

El proppassat abril, el Cercle de Réflexion Interamées feia públic aqueix report alertant que França és l’estat més vulnerable d’Europa i on el risc de conflicte intern multidimensional és més elevat: Pour une stratégie globale contre l’islamisme et l’éclatement de la France.

Post Scriptum, 7 de juliol del 2022.

Ahir, a Le Figaro, Pierre Vermeren: «Islam politique en France, ce que nous refusons obstinément de voir».

Post Scriptum, 13 de juliol del 2023.

Abans d’ahir Tribune Juive publicava aqueixa entrevista a Florence Bergeaud-Blackler-Boualem Sansal: “La progression de l’islamisme en France”.

Post Scriptum, 9 de desembre del 2023.

Ahir, a Le Figaro: “À l’occasion de l’anniversaire de la loi du 9 décembre 1905, Henri Peña-Ruiz et Matthias Savignac défendent le principe de la laïcité, comme un vecteur d’émancipation. Si les terroristes islamistes s’en prennent à la France, c’est justement par haine obscurantiste de notre école laïque, plaident-ils. «Face à l’islamisme, défendons fermement la laïcité».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!