Junts per Catalunya

Avui, Vilaweb informa que la candidatura que promou el PDECat es denominarà Junts per Catalunya i serà encapçalada pel president Carles Puigdemont. Amb aqueixa apel·lació hom recull legítimament el llegat de Junts pel Sí que ERC ha desestimat repetir i té com a antecedent un acte polític promogut per Òmnium Cultural l’any 2008 justament amb aqueixa denominació.

Ahir vaig signar per l’agrupació d’electors que demana una llista unitària apel·lant a l’esperit de l’1 d’octubre, espero que ambdues iniciatives conflueixin en una candidatura el més unitària i transversal possible.

Post Scriptum, 18 de novembre del 2017.

Atesa la composició de les candidatures de Junts per Catalunya ningú pot negar que són les més integradores del sobiranisme cívic i alhora les que millor expressen el suport al legítim Govern de la Generalitat pel fet que és el mateix president qui l’encapçala. La previsible victòria de Junts per Catalunya el proper 21-D permetrà un lideratge clar del bloc independentista que s’hauria de concretar en un govern d’unitat nacional que lideri l’estratègia institucional en el conflicte amb l’ordre estatal espanyol superant les indecisions posterior a la proclamació de la República catalana el proppassat 27 d’octubre.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *