Jordi Pera

aprenent .....................

22 de juny de 2011
0 comentaris

Por a contraure la malària (III)

Bogeria és fer la mateixa cosa una i altra vegada esperant obtenir diferents resultats“, deia Einstein, no caiguem en aquest error, cal innovar.

Segurament era el que en 1905 volia fer aquell jove que va demanar diners a Thomas Fentiman.

L’objectiu una nova cervesa de gingebre. El resultat, el senyor Fentiman es converteix en l’amo d’una rara i reixida recepta. Fou el naixement del que avui coneixem com la tònica Fentimans, que porta com a logo el pastor alsacià de Thomas. Les noves generacions emprenyen als grans, volen fer variacions, innoven, i així ho feu Eldon Robson nét de Fentiman, va eliminar les gerres de fang i va introduir el procés de pasteurització que allargava la vida del producte. Ja podien comercia arreu, la distancia i el temps deixaren de ser un problema.


Algunes coses no podien variar, eren l’essència de la troballa, així l
a tònica Fentimans s’elabora segons el mètode tradicional de preparat botànic que permet que el pòsit dels components utilitzats acabi en l’ampolla potenciant així el seu sabor, ingredients totalment naturals. Entre ells destaquen, una base de gra fermentat ecològic, herba de llimona de l’àrea de Cochin a Índia i la distintiva finor de l’escorça de chinchona (font de la quinina, va ser nomenada en honor de la Comtessa de Chinchón, esposa del Virrey de Perú en 1638 per Carlos Linneo pel descobriment de les propietats de l’escorça d’aquesta planta que va revolucionar la medicina d’aquella època.) també de l’Índia.
Destaca l’ús de sucre moreno en lloc de sacarines o xarops de fructosa que utilitzen altres marques. Com a resultat de la fermentació durant set dies dels seus elements botànics es produeix un petit percentatge alcohòlic de 0.50 graus.

No és estrany trobar pòsit en les botelles dels elements botànics usats ja que no es produeix filtració del producte per garantir i potenciar el sabor i les característiques naturals.


M’agrada especialment el maridatge amb la Old Raj i la Zaffron gin, ginebres que deixen que la tònica mostri totes les notes, sense perjudici de les pròpies. Amb la Bulldog per els que estimen el gin molt sec, en tantes i tantes …….


Salut i gin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!