Prendre la paraula

jordimartifont

11 de desembre de 2017
0 comentaris

[NdP] La CUP reclama solucions estructurals al govern de Tarragona a la problemàtica del soroll


La problemàtica del soroll a Tarragona és un dels punts de la gestió del govern de l’Ajuntament que suscita més polèmica, especialment a alguns barris de la ciutat, com la Part Alta. Són ja moltes les queixes acumulades relacionades amb la massificació de terrasses o alguns bars musicals que obren gairebé tots els dies fins a altes hores de la matinada. Des de la CUP consideren que “se’n fa cas omís per part del govern” i consideren “molt sorprenent la diligència amb la qual ha actuat en relació amb la queixa sobre els assajos del Cor Ciutat de Tarragona”, que ha suposat l’expulsió de l’entitat de l’espai que utilitzaven a l’Antiga audiència.

Des de la formació anticapitalista lamenten que no s’hagi pogut trobar una solució menys dràstica, com seria “adequar l’espai a les necessitats de l’entitat, insonoritzant les sales que utilitzen” abans de deixar-los sense local. Confien que es trobi un altre espai per a que el Cor Ciutat de Tarragona pugui seguir amb la seva activitat, però insisteixen que “l’Ajuntament hauria de tenir més cura amb les entitats socials i culturals de la ciutat, que són el veritable garant de la cohesió social” i no poden ser “les perjudicades en la resolució dels conflictes derivats del soroll mentre que amb determinats establiments privats es fa la vista grossa ”.

Per últim, la regidora Laia Estrada afegeix que “la majoria de queixes per la problemàtica del soroll fan referència a problemes estructurals de model de ciutat, per això les solucions també ho han de ser” i considera que “el govern de la ciutat ha d’encarar aquest debat per donar resposta als problemes de convivència que es deriven del conflicte d’interessos en els múltiples usos de l’espai públic”. A més a més, la CUP recorda que estan a l’espera de saber “en quin punt es troba el mapa acústic de la ciutat” que el govern es va comprometre a realitzar.

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 11 de desembre de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!