Prendre la paraula

jordimartifont

19 de març de 2017
0 comentaris

[NdP] La CUP lamenta que es modifiqui parcialment el catàleg de llocs de treball sense transparència ni criteris clars


La CUP de Tarragona considera que cal entrar a fons en la modificació del catàleg de llocs de treball, que amb aquesta proposta afecta un reduït nombre de personal de l’ajuntament (només un 10%), alhora que es manté ―en molts casos― la resta de personal en unes condicions laborals inadequades, com és el cas de persones que fan de tècniques i laboralment no se’ls reconeix. El Consistori es gastarà més de 500.000 €

El catàleg de llocs de treball (CLT) de l’Ajuntament de Tarragona es veurà modificat per decisió del govern local si així ho aprova el Consell Plenari del proper divendres 17 de març. Segons la CUP cal entrar a fons en aquesta modificació perquè sigui feta d’una forma justa i clara.

La portaveu de la formació anticapitalista, Laia Estrada, ha afirmat que «el fet de no fer les modificacions totes alhora presenta el risc que posteriorment l’ampliació pressupostària en alts càrrecs farà minvar la partida pressupostària per a contractació de personal de categories inferiors, amb costos més reduïts, de personal estrictament necessari i que els darrers anys s’han vist perjudicats (ordenances, auxiliars, peons de la brigada, personal subaltern de museus). Tot això dóna continuïtat a la política de privatitzacions i externalitzacions».

Per a Jordi Martí Font la qüestió de drets laborals de les treballadores i treballadors municipals ha quedat ben clara, si més no pel que fa a les intencions de l’equip de govern: «L’any 2016, els diners que no es van gastar en matèria de personal, es van destinar a un pla de pensions, a raó de 500 € per treballador, una decisió de la qual es van beneficiar 850 treballadors. El Consistori va assegurar que les aportacions dels anys següents fluctuarien en funció dels romanents en aquesta matèria; enguany el romanent és de 500.000 €, una xifra coincident amb la despesa prevista a la modificació del CLT».

Per a Estrada i Martí, cal deixar clar que des de la CUP es reclama, des que van entrar al consistori, al maig de 2015, la relació de llocs de treball (RLT): «Caldria esperar tindre la RLT i després modificar el que calgui. Si això no pot ser, que es facin totes les modificacions corresponents i no només les que afecten un 10% de la plantilla», i no dubten a criticar que «[…] s’atorguin complements específics sense que es disposi de la valoració (posterior a la RLT)».

Els cupaires també creuen que hi ha algunes d’aquestes esmenes que són necessàries, però que per fer-les cal ser clars i establir uns criteris. Laia Estrada recorda que «tampoc no se’ns han fet arribar els criteris que determinen per què cal fer aquestes modificacions i no unes altres. Amb la qual cosa no podem saber si aquests canvis són, o no, pertinents, quan ens trobem que hi ha molts treballadors a l’ajuntament que estan realitzant feines per sobre de les seves atribucions».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!