Prendre la paraula

jordimartifont

30 de novembre de 2016
0 comentaris

[NdP] La CUP denuncia la venda de terrenys públics a les Gavarres

font
La CUP de Tarragona denuncia que es vendran terrenys públics per pagar indemnitzacions als propietaris de la Font dels Lleons. Des de la Candidatura es denuncia que la Generalitat ha “renyat” el Consistori perquè no justifica que uns terrenys d’ús públic es converteixin ara en terrenys susceptibles de ser venuts o permutats.

La candidatura anticapitalista denuncia el procediment mitjançant el qual l’Ajuntament vol vendre una parcel·la de terra a les Gavarres (PP8), qualificada segons el POUM d’equipament públic. La consellera Laia Estrada afirma que els cupaires desconfien tant del canvi de qualificació, com de la taxació i de l’ús que finalment es donarà als diners aconseguits. La portaveu cupaire destaca que “cal tenir en compte tot el procés que ha seguit aquesta descapitalització de béns públics, que s’ha saldat amb el canvi de qualificació jurídica de dues finques i que compta amb un informe desfavorable per part de la Generalitat”.

La formació independentista anteriorment ja havia denunciat l’intent de permutar la Font dels Lleons per aquesta parcel·la de terra a la Gavarres (inicialment dues: les 1371/0 i 1371/1 segons l’inventari municipal), que tenia una qualificació urbanística d’equipament públic i s’ha canviat a sòl edificable (que jurídicament només havia de ser efectiva en el moment de la permuta).

Ara la CUP vol fer públic que la Generalitat de Catalunya ha emès un informe desfavorable a la permuta que el Consistori tarragoní té sobre la taula com a “solució” per a la Font dels Lleons. Tot i que aquest informe desfavorable no obliga l’Ajuntament, per als cupaires és clar que des de l’administració local no s’estan fent bé les coses i es demana que es tingui en compte per trobar solucions a la museïtzació de les restes arqueològiques.

Aquest informe de la Generalitat considera que el procés d’alteració de la qualificació de les finques, que passen de públiques a privades, és contradictori. Entre les conclusions es destaca que “(…) el bé municipal que es vol permutar resulta inalienable”; en referència a la finca 1371/0, “(…) els terrenys que l’administració ha obtingut mitjançant cessió obligatòria, s’han de destinar íntegrament a l’ús públic previst”.

Per últim, el conseller Jordi Martí Font destaca que les inversions que es desprenen dels propers pressupostos per al 2017 fan referència a unes quantitats que posen en dubte, ja que no és clar que la taxació sigui correcta per dos motius: en primer lloc, el valor monetari actual ja es preveia, però per al doble de la finca i, en segon lloc, la valoració no l’ha feta un tècnic municipal, sinó un privat.

Amb tot, els anticapitalistes demanen que s’expropiï la Font dels Lleons als propietaris actuals, perquè es tracta d’un bé d’interès arqueològic que és museïtzable i en cap cas una permuta no respon a cap interès del Consistori ni tampoc de la població tarragonina. Els consellers independentistes recorden que la figura jurídica de l’expropiació ja preveu els drets i les indemnitzacions preceptives per a les afectades, i remarquen que la Font dels Lleons és la troballa romana més destacada dels darrers anys a la ciutat, situada al carrer de Pere Martell 42-44, sobre la qual es va edificar malgrat ser un Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 28 de novembre de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!