Prendre la paraula

jordimartifont

24 de gener de 2008
2 comentaris

Infectació: ‘L’acció que difon idees’, de Pep Cara

El Pep de Berga és, seguament, l’anarquista més anarquista de la Catalunya catalana… que és tota. Exemple de feina local amb vocació mundial, és una bona mostra dels fets que són possibles si no tenim por. Per mi, la seva opinió i el seu pensament són una part bàsica de la infectació. Això i el bon humor "no de la risa" (pronuncieu la darrera frase en castellà fluixet).

Infectacció: L’acció que difon idees

 Josep Cara Rincón (Berga) A la segona va la vençuda, va: infectació, infectació…, ja està. Ehem, que començo: Res de nou, si és que tot està inventat. La propaganda pel fet, sí senyor. Donar exemple. Que l’acció sigui la que ens ajunti o ens separi i no etiquetes de suposades ideologies. El llarg franquisme, la malanomenada transició i la monarquia actual ho té tot lligat i ben lligat. Ens va deixar orfes en tots els sentits: d’avis, de memòria i d’un lloc a la història, de patrimoni material i immaterial i clar, també de cultura de resistència. Recuperar, aprendre i difondre. Amb els anys, les xarxes de resistència horitzontal i antiautoritària tornen a refer-se. Amb les mateixes contradiccions i dificultats i també de noves. Perquè és molt important que quan lluitem contra els poders, més enllà de l’èxit i la difusió d’aquell conflicte, difonen també la forma de lluitar i l’amor per la justícia social. I perquè les nostres lluites tinguin bons finals, cal que les compartim més. La penada i perseguida solidaritat  continua sent l’eina clau per avançar cap a un món més just. La delegació, la institucionalització, la fe i l’esquirolatge continuen sent les falses dreceres per endinsar-nos-hi. Prendre el control de les nostres vides i, per tant, autogestionar-les al màxim, tots els raconets. Al marge i contra el poder, l’explotació, la injustícia i l’autoritat de cada dia. Soles i acompanyades. Superant contradiccions, sense vergonya i sense por perquè tenim molt per guanyar a cada moment i el que podem perdre és un cagarro.Jo vull ser anarquista, ja fa anys. I per això m’interessa propagar la Idea. Res de nou tampoc. Certament, el moviment llibertari no es mou prou. I mira que no som pocs els que no parem de tibar, empentar, saltar i fer tombarelles. Orgànicament parlant, cada grup, sindicat, ateneu i projecte, de per si, no és que sigui res de l’altre món —si ho comparem amb la “gloriosa” i històrica Confederació—. Cap projecte contrari o simplement crític amb el poder no ho és avui dia. Tanmateix, per sort, moltes pràctiques llibertàries estan ja infectades i fins i tot plenament assumides per altes moviments i projectes que no es defineixen com a llibertaris. Per exemple, pràcticament totes les mogudes de base estan infectades d’assemblearisme —tot i que de vegades de l’assemblea només n’agafen el nom i segueixen fent misses, que de tot i hi ha.

Cal aprendre que per jugar juntes no cal casar-se. Que per compartir durant una estona una barricada no cal sotmetre’s a ningú. Sempre cal estar en contra de la unitat quan vol dir submissió. És molt més senzill, és una qüestió de respecte entre companyes i per això és imprescindible respectar l’autonomia, el lliure pensament i la lliure acció, que no cal que anem totes juntes, o sí, les coses es poden fer de moltes maneres. I finalment, que s’ha de tenir cintura per adequar la Idea a la realitat i això no vol dir renunciar a res. Salut i…, és clar: anarquia!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!