Prendre la paraula

jordimartifont

6 de juliol de 2017
0 comentaris

[Comunicat] La CUP vol que es millori l’estat de tots els barris de Tarragona i reivindica “el Dret a la Ciutat”


La CUP de Tarragona critiquem la política d’aparador i dels grans projectes que beneficien a uns pocs i reclamem que es millori de forma evident tots els barris de la ciutat, els del centre com els de la perifèria. En aquest sentit, defensarem una moció el proper plenari, farem vídeos en viu amb veïns i veïnes, i desenvoluparem la campanya “el Dret a la Ciutat”.

La CUP defensem la necessitat d’actuar per revertir l’estat d’abandonament en el qual es troben la majoria de barris de la ciutat, i de dur a terme les intervencions necessàries en matèria de rehabilitació dels habitatges, voreres, zones enjardinades, parcs infantils, punts poc il·luminats, etc. Per això el proper ple, previst per al 21 de juliol, defensarem una moció que proposa dur a terme una diagnosi participativa que permeti establir les mancances arreu de la ciutat, prioritzar-les en funció de si requereixen actuacions a curt o mig termini, quantificar-les i destinar les corresponents partides pressupostàries pel 2018 i 2019.

A més, insistim en la necessitat d’assegurar el correcte compliment del contracte de la brossa de la ciutat, doncs sense qüestionar els treballadors, les visibles mancances de neteja a la major part de la ciutat fan sospitar que la contracta no estigui desenvolupant correctament un servei que ens costa a la població 21M a l’any, tal com hem denunciat en reiterades ocasions, tant públicament com al consell plenari.

En aquest sentit, amb l’objectiu de socialitzar les problemàtiques presents a la ciutat, durant la propera setmana durem a terme gravacions en directe a les xarxes socials en companyia de veïns i veïnes dels diferents barris. Pensem que això, a més de possibilitar un altaveu per difondre les seves reivindicacions, permetrà posar de manifest que les mancances que trobem a la perifèria i al centre de Tarragona no són aïllades ni puntuals, sinó el resultat d’una manera de fer política que oblida la majoria de la població.

Amb aquesta reivindicació, la CUP de Tarragona iniciem una nova campanya que amb el nom de “Tarragona: el dret a la ciutat” (#TGNdretAlaCiutat) tractarà tots els temes relacionats amb l’urbanisme, l’espai públic, viure la ciutat i la cultura.

Es tracta d’una campanya que, agafant el nom del llibre de Henry Lefebre “Le Droit à la ville”, defensarà a Tarragona i en cada un dels seus barris i carrers un model de ciutat al servei de veïnes i veïns, on les persones que vivim a Tarragona en siguem les protagonistes, on l’administració pública es transformi i es posi al servei de totes i tots, no només d’un reduït grup de constructors o d’empresaris.

Des de la CUP pensem que aquesta ciutat s’ha de fer des de baix, amb totes i tots, perquè cal que la gent torni a ser l’ama de la ciutat. Davant dels efectes causats pel neoliberalisme, com la privatització dels espais urbans, la degradació, gentrificació i guetització a què l’ús mercantil de la ciutat aboca, proposem la reapropiació de l’espai públic per part de la gent, de les veïnes i els veïns. Les decisions de la gent, dels habitants de la ciutat, cal que esdevinguin decisòries per tal de conformar l’espai de totes i tots, la ciutat, Tarragona.

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 6 de juliol de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!