Prendre la paraula

jordimartifont

3 de gener de 2012
2 comentaris

Avui estic content, els meus diners ja són a Coop57

Avui estic molt content perquè he fet una d’aquelles coses que feia anys que havia de fer però la droperia i la distància (excuses barates perquè Barcelona és a la vorai hi vaig sovint) mai no em deixaven fer.

Avui hem anat amb el Miqueli la Càrol a Barcelona a comprar instruments per a Llunàtics i m’he fet soci de Coop57 (la foto és una conya, sempre massa seriós, feta en el moment d’entrar a Coop, on no hi havia ni mudats ni maniquins que amaguesisn darrere dels seus vestits les intencions de robatori).

Coop57 és una cooperativa de serveis financers ètics i solidaris on he deixat una part dels diners que he tret de caixes i bancs que només es dediquen a robar i a estafar. No parlo per parlar. (continua)

La falsa crisi que estem vivint n’és una bona mostra però no és l’única. Amb la seva excusa, ens estan enviant a la merda a totes i tots i continuem confiant en ells, alguns com jo per droperia i altres perquè no coneixen ni banca ètica ni cooperatives de serveis financers. No m’importa que els diners que hi he posat no em donin més diners, perquè els objectius a què aniran destinats els assumeixo completament a part que puc participar en la seva tria.

A poc a poc aniré passant l’absoluta majoria dels diners d’estalvi que tinc a aquesta opció i em quedaré en la banca tradicional per anar treient diners per passar, cobrar nòmina, pagar factures… això fins que la banca ètica s’estengui també a Tarragona i el Priorat. Aleshores mantindré les aportacions a Coop57, utilitzaréla banca ètica per fer el que ara he deixat a la tradicional i abandonaré aquest model criminal dels diners i respiraré, com avui, moltmés lliure encara…

Història de Coop57

COOP57 va iniciar la seva activitat a Catalunya arran de la lluita dels treballadors de l’Editorial Bruguera per mantenir els seus llocs de treball. Quan l’editorial va tancar definitivament, un grup d’antics treballadors va crear un fons amb part de les indemnitzacions que van rebre pel seu acomiadament per promoure projectes econòmics que perseguissin la creació de llocs de treball de qualitat, especialment aplicant models cooperatius.

El 1996 es va crear amb aquest fons COOP57, sota la forma jurídica de cooperativa de serveis financers. En un inici, el seu desenvolupament va anar molt vinculat amb el cooperativisme de treball associat, però progressivament va ampliar la seva base social a altres tipus d’entitats de l’economia social i solidària. Paral·lelament, va anar creixent també la seva base de socis i sòcies col·laboradors.

A partir de 2005 COOP57 va posar en pràctica un creixement en xarxa arran de l’interès que havia despertat aquest experiment en altres territoris. Aquell any, una xarxa d’entitats d’economia social i solidària vinculades a REAS-Aragón i Coop57, conjuntament, van decidir compartir el projecte. La idea fou aprofitar el model, l’estructura jurídica i l’estructura tècnica de Coop57, però aplicant un model que permetés que cada territori s’autogestionés. Això va donar lloc a la creació de COOP57 Aragó d’acord amb un model de desenvolupament en xarxa.

A partir d’aquests principis, posteriorment es van constituir Coop57 Madrid (2006), COOP57 Andalusia (2008) i COOP57 Galícia (2009). En tots aquests casos, la clau de l’èxit en la constitució d’una secció territorial de COOP57 ha estat l’existència d’una xarxa d’economia social i solidària al mateix territori capaç de gestionar-la.

  1. El Casal Despertaferro! va demanar el crèdit a COOP57 i excel·lent! A la porra la banca vampira! Treiem els calers d’aquests caus de lladres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!