[NdP] La CUP de Tarragona se suma a la defensa de les municipalitzacions davant l’ofensiva de Montoro


El ministre espanyol Cristóbal Montoro ha introduït als Pressupostos de l’Estat de 2017 algunes clàusules per evitar que els ajuntaments puguin subrogar la plantilla de les empreses concessionàries de serveis. Per això, la CUP ha engegat arreu del país una campanya d’accions polítiques contra aquesta decisió sota el lema «No es poden posar portes al camp. Montoro no aturarà la municipalització de serveis». Tarragona és un dels múltiples municipis on la CUP defensa la reivindicació.

La CUP de Tarragona anuncia que al proper Consell Plenari de l’Ajuntament presentarà una moció en defensa del serveis plenament públics i de rebuig als pressupostos generals de l’Estat per al 2017, on s’han establert clàusules per evitar que els municipis puguin subrogar les plantilles de les empreses concessionàries de serveis.

Per a Jordi Martí Font «aquesta moció recull l’esperit i les reclamacions que la CUP ha anat fent en defensa de la sobirania dels ajuntaments per iniciar i desenvolupar processos de remunicipalització de serveis públics, com poden ser la neteja i la recollida de residus, la grua, les llars d’infants, o el manteniment d’edificis municipals que s’enduen bona part dels pressupostos municipals a la butxaca de les empreses».

La formació municipalista, mitjançant la seva portaveu Laia Estrada, critica que el projecte de Montoro «obliga els ajuntaments a privatitzar les seves funcions per finançar negocis privats i bancs, alhora que lamina l’autonomia municipal en un nou intent de l’Estat Espanyol de recentralitzar les competències en clau espanyola».

Des que va obtenir representació a l’Ajuntament de Tarragona, la CUP ha presentat diverses mocions instant a municipalitzar els serveis públics actualment externalitzats amb els corresponents estudis de viabilitat. Només en el cas de les llars d’infants, el conseller del PSC Francesc Roca va accedir a estudiar la viabilitat de la internalització.

Tanmateix, la formació anticapitalista, en el marc de l’actual escàndol de la targeta black de l’EMT, assegura que «no només és necessari apostar per la gestió directa dels serveis públics sinó també per la seva correcta fiscalització. En el cas de l’EMT ens hem pogut assabentar del què passava, mentre que en els serveis externalitzats l’opacitat és molt major».

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 1 de juny de 2017

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *