JORDI CARRERA for NuCCs

Posicions per una Política catalana central amb fonaments.

12 de febrer de 2010
0 comentaris

PATUMETSS ( 0 ).- Diuen que Grècia pot fer fallida per la crisi ? Limitar i aïllar la Crisi ( la Macroeconomia ) i alliberar la Microeconomia.

Limitar i aïllar la Crisi que es la Macroeconomia, i alliberar la Microeconomia, que es  l’Economia.

1.- Fallida d’un estat ?

2.- Un estat com una societat econòmica  s.a. Es una forma de veure-ho. Una nació es  una família ? Hi ha solidaritat nacional ?

3.- Grècia ja ha estat ajudada i subvencionada al màxim per la UÈ i mireu on han arribat.

4.- L’accionista es amo i responsable. L’economia no es la Borsa. Una empresa  no es la Borsa. Hi hauria d’haver obligació de radicació al país i de vinculació amb l’empresa que compren. …….Una mena de “corralito” per al capital invertit.

5.- Caldria exigir  un ERO general  d’hores i jornada de treball i de retribucions de personals de l’estat  i de la banca i caixes d’estalvi en el % que calgui per posar-se a lloc. Del 10% al 25% ? No enviar els treballadors a l’atur sinó reduir feina i sou.

6.- Grècia te moltes possibilitats per a la seva microeconomia.

Diuen que Grècia pot fer  fallida per la crisi  ? Limitar i aïllar la Crisi, que es la Macroeconomia,  i alliberar la Microeconomia, que es  l’Economia.

 

1.- Fallida d’un estat ? Fallida, “quiebra”, suspensió de pagaments, liquidació i dissolució.  Abans  era fallida;  ara no fa massa n’han dit “concurs de creditors” que es una de les possibles vies de solució prèvia. Repartir-se els deutes i acceptar  fer-se càrrec de part del deute i les pèrdues i evitar la fallida.  Es el que bancs i caixes han fet  amb Sacyr -Vallehermoso, Colonial, etc. Devia ser una paraula lletja, de descrèdit.

 

2.- Un estat com una societat econòmica  s.a. Es una forma de veure-ho. Una nació es  una família ? Hi ha solidaritat nacional ? Si una empresa una societat mercantil té pèrdues i  el seu capital es devalua , ha de reduir el capital i les accions es veuen devaluades.

Els accionistes son amos i son responsables . Beneficis si guanyen i pèrdues  a eixugar si tenen pèrdues i van malament.

 

3.- Diuen que la UÈ – les potències de la UÈ – ajudaran Grècia  per evitar l’assalt / fugida d’inversors i l’esfondrament de les inversions.


Grècia ja ha estat ajudada i subvencionada al màxim per la UÈ,tots aquests anys, per aquells de la UÈ que paguen  més que no reben.
Què n’han fet dels diners  rebuts ? Gastar-los per viure o invertir-los malament ?

 

La UÈ hauria de demanar comptes, imposar un control protectorat financer temporal, fer un pla de prioritats als quals anirien destinats el fons comunitaris que els pertoquin, que no vagin a la Crisi i que permetin desenvolupar la microeconomia.

 

Si les accions es devaluen els inversors fan una espantada i rebenten la companyia. Hi hauria d’haver obligació de radicació al país i de vinculació amb l’empresa que compren. En circumstàncies així hi hauria d’haver  suspensió del mercat de valors i del dret de vendre lliurement fins que no s’hagi fet el sanejament i reducció de capital de l’empresa.  Una mena de “corralito” per al capital invertit.

 

4.- La seva Crisi ha de ser com  l’espanyola o la catalana però amb menys causes.  D’ Hiper Estat  malgastador, de bombolla financera i de bombolla immobiliària i de l’habitatge,  però allà tots son grècs. Aquí no tot som castellans, i hi ha discriminació econòmica i fiscal i guerra nacionals. Grècia es tota territori subvencionable amb fons de la UÈ. Tampoc no hi ha territoris pagadors europeus i territoris subvencionats europeus.

 

5.- Caldria exigir  un ERO general  d’hores i jornada de treball i de retribucions de personals de l’estat  i de la banca i caixes d’estalvi en el % que calgui per posar-se a lloc. Del 10% al 25% ? No enviar els treballadors a l’atur sinó reduir feina i sou.  Castigar els governants i parlamentaris i jutges actuals  i  el directius i tecnoestructura responsable i causants de bancs  empreses monopolistes  aprofitades de la  corrupció política, contractistes privilegiats  etc causants de la crisi. Entre altres coses, per devaluació, per solidaritat nacional i  per penalització per lleis  contra els monopolis i defensa de la competència. Alliberar la microeconomia  d’aquesta  casta de la macroeconomia antieconòmica. Les subvencions han d’existir tan sols per als casos de necessitat  de subsistència, o per  crèdits a les inversions industrials en microeconomia,  i no ser una regla general

 

6.- Grècia te moltes possibilitats per a la seva microeconomia. El mercat europeu i preus competitius per salaris  i cost de la vida competitius. Un lloc ideal per al turisme europeu i de personal de països rics  o amb rendes mes elevades. Turisme cultural. Situació estratègica entre nord i sud  i ests i oest.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!