BONA VIDA

Jaume Fàbrega

25 de novembre de 2008
1 comentari

UN PASTÍS DE CIRERES PER AL CAFÈ

La pastisseria germànica- sigui d’ Àustria o d’ Alemanya- és molt famosa i, sovint, fa servir fruita, sigui fresca o confitada.

 

 

PASTIS DE CIRERES

Kirschenkuchen

Una mostra de l´exquisida i tradicional pastisseria alemanya i austríaca, base de la gran pastisseria de les seves famoses cafeteries. Els pastissos o tartes de cireres són corrents a tot Europa- Alemanya, Àustria, Suïssa alemanya,el Llemosí i, en forma de coca, fins i tot a Reus, a Catalunya-.La paraula coca, justament, està emparentada amb l’ alemany kuchen (coca, tarta).És una recepta de la meva amiga Gudrun, d’ Albstadt.

Tradicionalment, es creu que les millors cireres d’ Alemanya són les de la Selva Negra, i  d’ Àustria les de la regió d’ Estíria, però hi ha qui sosté que en altres bandes són igualment bones, o millors. Cal fer servir cireres negres. Les podeu fer servir en conserva- de les de gust amarg, com les griottes franceses o les amarenne italianes-.

Ingredients

De 400 g a ½ kg de cireres negres

60 g de farina

50 g de molles de pa

De 50 a 70 g d’ ametlles

5 o 6  ous

50 de mantega

120 de sucre glaç

1 culleradeta de vainil.lina

4 o 6 ous (petits)

1 llimona (la pela ratllada)

½ culleradeta de clavells mòlts

un pols de sal

farina per a les cireres i farina i mantega per al motllo

Elaboració

Separeu els rovells de les clares.En una conca barregeu la meitat del sucre i la mantega. Afegiu-hi el rovell, un a un, sense parar de bateu-ho. Bateu les clares amb la resta de sucre i la vainil.lina. Afegiu-hi a la barreja dels rovells i aneu remenant, afegint-i també la llimona ratllada, la nou moscada en pols , les molles de pa, la farina i les ametlles, torrades i picades.Afegiu-hi, opcionalment, el pols de  la sal, Deixeu reposar la pasta durant una hora, aproximadament i amb la conca tapada, o feu-la servir tot seguit (no ha de llevar).

Escueu les cireres, sense espinyolar-les. Passeu-les per farina.Greixeu amb oli o mantega una llauna o motlle de forma rodona i, opcionalment, empolseu-la amb farina i col.loqueu-hi la pasta. Afegiu les cireres, procurant que tot quedi pla.  Tot plegat  ha de tenir un dit de gruix. Ho entreu a forn mitjà, prèviament encès i calent, durant una mitja hora, o fins que el veieu cuit.(Forn prèviament escalfat a  uns 180º). Deixeu-lo reposar. Es millor, fins i tot, servit l’ endemà.

Notes

És important deixar els pinyols a les cireres, ja que comuniquen a la coca un gust especialment deliciós.

Temps de cocció: per a dos pastissos, uns 30 35 minuts; 50 minuts, per a un sol pastís.

Seguint receptes similars, a Alemanya i Àustria també es fan pastissos d’ albercocs, pomes, prunes, préssecs, etc.

En la versió de la Selva Negra, el pastís (torte) du una coberta de xocolata.

  1. nike requin Louis Vuitton is sole of the most counterfeited brands in the create society right to its image as a eminence symbol

    Porte-Monnaie LV Louis Vuitton Monogram Canvas Leather Alzer 80 Devastating Come what may Suitcase Up in support of your fee is a interior decorator factual hedonism item from our whip-round

    Sac Louis Vuitton Louis Vuitton Vintage Monogram Boite Boutilles Cosmetic Suit Casket Up as a replacement for your study is a draughtsman authentic luxury item from our anthology

    toms sale Who doesn¡¯t disposition TOMS shoes?

    Nike Tn Nike, based in Beaverton, Ore., is raising shoe and clothing prices past 5 to 10 percent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!