COLOMINS AMB SALSA PEBRADA
Una recepta d’ origen medieval, però que podem fer avui amb profit, ja que és exquisida i transforma positivament qualsevol menjar.
Ingredients
4 colomins ( o una altra carn-pollastre, porc o peix- orada,verat, nero,moll)
100 g d’ ametlles, pinyons i avellanes,1 molla de pa xopada amb vinagre de vi,pebre,sal,4 rovells d’ ous durs,aigua o brou
Elaboració
Coeu l’ aviram escollida (colomí, etc.) de la forma desitjada (al forn, saltat, rostit, etc.), sense deixar-la massa feta. Filetegeu-la i distribuï-ho en un plat de servei. Regueu-ho amb la salsa pebrada, que elaborareu de la forma següent.
Piqueu al morter , amb un pols de sal, les avellanes, ametlles i pinyons, lleugerament torrats, afegiu-hi la molla de pa torrada xopada amb vinagre, força pebre i els rovells d’ous durs. Ho podeu passar per una estamenya, hi afegiu una mica d’aigua o brou i ho poseu al foc en una olla de fons gruixut; en el moment d’ arrencar el bull, ho traieu, i ho serviu.
Notes
Es important emprar un vinagre poc àcid, de qualitat.També pot anar bé un vi ranci o, fins i tot, suc de taronja agra.N’ hi pot haver versions agredolces, amb l’ afegit d’ una mica de mel o sucre.En la recepta original es remarca que “aquesta salsa vol ésser forteta de pebre e axí mateix la color”;s’hi pot picar “un troç de salvatgina” (empreu fetge).
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!