BONA VIDA

Jaume Fàbrega

11 d'octubre de 2007
0 comentaris

POLLASTRE AMB IOGURT

Un pollastre diferent?. És possible, amb aquesta recepta grega.

POLLASTRE AMB SALSA DE IOGURT

Kotópoulo me saltsa yaourti

El iogurt és un preciós ingredient de al cuina grega, turca i dels països balcànics en general,començant, és clar, per Turquia. Acompanya molts plats i és la base de salses delicioses. Una recepta diferent i deliciosa.

Ingredients

1 pollastre (1 ½ kg, aproximadament)

¾ de kg de iogurt grec

1 ou

3 cullerades d’ oli (o de margarina)

sal

aigua

Elaboració

Teniu el pollastre net i fet a talls mitjans (per exemple a vuitens). Els feu bullir en aigua i sal una mitja hora, o fins que veieu que són cuits. Coleu-los bé. Reserveu el brou.

Barregeu 2 cullerades de iogurt amb una cullerada d’ oli d’ oliva. Unteu amb aquesta barreja els trossos de pollastre, salats, i  feu-los durar al forn, a sota el gratinador.

En un bol bateu la resta del iogurt amb l’ ou, Poseu-ho en una cassola a foc ben dolç. Quan comenci el bull aneu-hi afegint una mica del brou reservat, fins que quedi una salsa força espessa, remenant-ho. Afegiu-hi la margarina (o bé oli) i acabeu-ho de remenar. Serviu el pollastre amb aquesta salsa.

Notes

Hi ha qui a la salsa de iogurt hi posa alguna herba, com julivert, menta o bé pebre.

Es corrent servir aquest plat amb un arròs bullit; la salsa hi va molt bé.

El pollastre també es pot coure al vapor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!