Un pollastre diferent?. És possible, amb aquesta recepta grega.
POLLASTRE AMB SALSA DE IOGURT
Kotópoulo me saltsa yaourti
El iogurt és un preciós ingredient de al cuina grega, turca i dels països balcànics en general,començant, és clar, per Turquia. Acompanya molts plats i és la base de salses delicioses. Una recepta diferent i deliciosa.
Ingredients
1 pollastre (1 ½ kg, aproximadament)
¾ de kg de iogurt grec
1 ou
3 cullerades d’ oli (o de margarina)
sal
aigua
Elaboració
Teniu el pollastre net i fet a talls mitjans (per exemple a vuitens). Els feu bullir en aigua i sal una mitja hora, o fins que veieu que són cuits. Coleu-los bé. Reserveu el brou.
Barregeu 2 cullerades de iogurt amb una cullerada d’ oli d’ oliva. Unteu amb aquesta barreja els trossos de pollastre, salats, i feu-los durar al forn, a sota el gratinador.
En un bol bateu la resta del iogurt amb l’ ou, Poseu-ho en una cassola a foc ben dolç. Quan comenci el bull aneu-hi afegint una mica del brou reservat, fins que quedi una salsa força espessa, remenant-ho. Afegiu-hi la margarina (o bé oli) i acabeu-ho de remenar. Serviu el pollastre amb aquesta salsa.
Notes
Hi ha qui a la salsa de iogurt hi posa alguna herba, com julivert, menta o bé pebre.
Es corrent servir aquest plat amb un arròs bullit; la salsa hi va molt bé.
El pollastre també es pot coure al vapor.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!