Unes pastes seques primaverals i enrotllades, fetes a base de llavors de rosella, aquest parent domèstic del cascall.
PASTES D’ AMETLLA , SÈSAM I LLAVORS DE ROSELLA
Arreu de la mediterrània els dolços hi són molt presents presidint el calendari i les festes anuals. I encara més si inclouen llavors de rosella, un ingredient força apreciat en la pastisseria del centre i est d’ Europa.
Ingredients
500 g de mel
18 cl d’aiuga
500 g de llavors de rosella i sèsam
60-65 g de farina d’ ametlles
Elaboració
En una casserola de fons gruixut poseu-hi l’ aigua i la mel, i la feu escalfar fins a uns 118º. Traieu el recipient del foc i, sense parar de remenar, afegiu-hi les llavors de rosella sèsam, la pasta d’ ametlles.
Esteneu aquesta pasta, ben remenada, damunt un marbre greixat o mullat amb aigua. Ha de tenir el gruix d’1 cm, aproximadament.
Talleu-lo a quadrats i deixeu-ho refredar. Emboliqueu-los amb paper parafinat. Dins un recipient hermètic, es poden guardar algun temps.
Notes
Hi podeu afegir altres fruits secs, com pistatxos, avellanes o nous o bé taronja confitada.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!
Felicitats pel teu bloc, es una delícia pel gust i el sentit de país. És dels que val la pena recomanar.
Tan sols un petit aclariment a propòsit d’aquesta recepta. Quan dius 18 cl. de mel et refereixes a aigua?
Salut i endavant