BONA VIDA

Jaume Fàbrega

10 de maig de 2007
1 comentari

Patissos/PASTES D’ AMETLLA, SÈSAM I LLAVORS DE ROSELLA

Unes pastes seques primaverals i enrotllades, fetes a base de llavors de rosella, aquest parent domèstic del cascall.

PASTES D’ AMETLLA , SÈSAM I LLAVORS DE ROSELLA

Arreu de la mediterrània els dolços hi són molt presents  presidint el calendari i les festes anuals. I encara més si inclouen llavors de rosella, un ingredient força apreciat en la pastisseria del centre i est d’ Europa.

Ingredients

500 g de mel

18 cl d’aiuga

500 g de llavors de rosella i sèsam

60-65 g de farina d’ ametlles

Elaboració

En una casserola de fons gruixut poseu-hi l’ aigua i la mel, i la feu escalfar fins a uns 118º. Traieu el recipient del foc i, sense parar de remenar, afegiu-hi les llavors de rosella sèsam, la pasta d’ ametlles.

Esteneu aquesta pasta, ben remenada, damunt un marbre greixat o mullat amb aigua. Ha de tenir el gruix d’1 cm, aproximadament.

Talleu-lo a quadrats i deixeu-ho refredar. Emboliqueu-los amb paper parafinat. Dins un recipient hermètic, es poden guardar algun temps.

Notes

Hi podeu afegir altres fruits secs, com pistatxos, avellanes o nous o bé taronja confitada.

  1. Felicitats pel teu bloc, es una delícia pel gust i el sentit de país. És dels que val la pena recomanar.

    Tan sols un petit aclariment a propòsit d’aquesta recepta. Quan dius 18 cl. de mel et refereixes a aigua? 

    Salut i endavant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!