LLOM DE PORC AMB CODONY
La carn del codony dóna també un toc refrescant als plats de car. S’ adiu especialment amb el porc.
Ingredients:
2 talls de llom per persona.
1 ceba mitjana de Figueres
1 codony.
1 got de vi ranci
20 g. d’ametlles
1 pols de pebre negre
1 all
julivert
Elaboració
Saleu el llom, enfarineu-lo el llom i fregiu-lo amb força oli. Retireu-lo de la paella i poseu-lo damunt de paper absorbent.
En un cassó, a part, bullirem el codony, sencer.
Aprofitant l’oli on hem fregit el llom, fregirem la ceba, tallada menuda, i el codony (s’ha d’intentar que aquest no es desfaci, fins que tot sigui confitat. A l’últim moment, hi afegir-hi el llom i baixeu el foc al mínim. Per acabar, a part, prepareu una picada d’ametlles, julivert, pebre negres i vi ranci per deixatar-la, i hi afegiu una cullerada de l’oli utilitzat en els fregits anteriors. Un cop ho tenim tot ben barrejat, ho vesem sobre el llom, el tapem i ho fem coure a la cassola a la cassola durant 5 minuts més, a foc ben dolç. Serviu els talls de llom amb la salsa i el codony migpartit o tallat a talls més petits.
Notes
Una variant de la recepta consisteix a fer servir el codony bullit per fer una allioli, i posar-lo a la cassola, negat, fent una salsa.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!