BONA VIDA

Jaume Fàbrega

14 d'abril de 2009
0 comentaris

BOU STROGONOFF, UN CLÀSSIC

Una de les grans receptes de bou, suposadament d’ origen rus…Com l´ensaladilla russa, creada, en realitat, per un cuiner való.

El famós bou Strogonoff és bou tallat a petites làmines, marinat i saltat amb xampinyons, escalunyes (échalottes), cebes i pastanagues, amb l’ afegit de vi i conyac, flamejat i lligat amb nata. L’ Orloff és una “selle de veau” brasada, tallada i farcida amb capes de puré de xampinyons i de ceba, reconstruïda en forma de pastís. Tampoc no és un plat rus en el sentit estricte sinó una creació d’ un  famós cuiner francès- el gran mestre Urbain Dubois- dedicada al príncep Orloff, ambaixador rus. I així podríem anar continuant.No demanin, doncs, “ensalada russa” a Rússia!.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!