BONA VIDA

Jaume Fàbrega

14 d'octubre de 2008
0 comentaris

BONA CONFITURA PER AL MAL TEMPS

Una de les confitures més bones, més barates i més fàcils de fer: potser per això no es comercialitza. Es fa amb allò que sobre del meló.

CONFITURA DE MELÓ

Amb el meló es pot fer una excel.lent confitura d’ estiu i de tardor. Es poden aprofitar els melons que no sigui gaire dolços o que tingui gust de cogombre. Com passava a vegades a pagès.

Ingredients

1 kg de meló

1/2 kg de sucre

Elaboració

Escolliu uns melons no massa madurs. Peleu-los de la part verda i traieu-ne la polpa tova, deixant, per tant, l’ escorxa/pela/carrotxa/corfa que tallareu a talls. Poseu-ho en un recipient i poseu-hi el sucre, deixant-lo unes hores fins que aquest s’ha fos.Poseu-ho al foc i feu-ho coure fins que la confitura sigui al vostre gust.

Notes

La mateixa confitura la podeu fer amb síndria, barrejant meló i síndria o amb carbassó o amb carbassa, a l´estil de Menorca. A casa, al Pla de l´Estany, no es feia reposar la barreja, i aquesta deliciosa confitura- era la preferida per berenar, damunt d’ una llesca de pa- es feia només de meló o de meló i “xíndria”.

Al País Valencià el meló és “meló de tot l´any” i la síndria té el bonic nom de “meló d Alger”; la síndira allargada o oval, com les que es troben a Grècia, Turquia i l´Orient Pròxim, rep el nom de “melona”. En consonància amb el nom valencià, al Penedès la síndira és anomenada “meló de moro”. 
A Cuba el nom melón és genèric tant pel meló com per la síndria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!