El Campanaret

Un bloc de Gerard Gort

4 de maig de 2014
Sense categoria
0 comentaris

Dietari del procés cap a l’estat propi. Setmana 85

Dilluns 28 d’abril de 2014

Pere Navarro vincula l’agressió d’ahir “al clima de crispació”, diu que ho intueix per les mirades de la gent i presenta denúncia als Mossos. Juli Fernández, per la seva part, avança que no convocarà el congrés extraordinari del PSC a les comarques gironines que demanen els crítics.

Artur Mas assisteix al Dia de les Esquadres i defensa els Mossos com “una estructura de país” clau en la “lluita per la democràcia i la llibertat”. “El país té set de democràcia de qualitat”, ha afirmat. El comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha explicitat la lleialtat al president Mas proclamant que estan “a les seves ordres”. Fora, un grup d’agents convocats per alguns sindicats policials, han escridassat les autoritats i han cantat visques a Espanya, una demostració que dins del cos hi ha elements que no entenen el que representa formar part de la policia catalana.

 

Dimarts 29 d’abril de 2014

Pere Navarro enverina encara més el debat a l’entorn de l’agressió que va patir i acusa ara CiU, ERC i ICV de convertir-lo en sospitós a la vegada que recrimina a Oriol Junqueres que no el truqués. El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, diu ara que fa unes setmanes també va ser insultat i sacsejat per una dona a Barcelona. Amb la instrumentalització de l’agressió a Navarro que fa l’unionisme es pot deduir que existeix una estratègia comuna dels diferents partits per —ells sí— anar crispant la societat catalana a l’entorn del procés. Quico Homs ha fet seves les reflexions de Jaume Collboni, que a diferència de Navarro ha negat que existeixi crispació al carrer per culpa del procés i ha demanat responsabilitat als alts càrrecs polítics.

El CGPJ obre un exepedient al jutge Santiago Vidal i el cita a declarar per haver fet públic que treballa en la redacció d’un esborrany de Constitució Catalana.


Dimecres 30 d’abril de 2014

The Guardian publica un article del president Mas en el que posa de manifest que “al segle XXI és millor trobar una solució política que amagar-se darrere d’arguments legals i amenaces”. Es declara disposat a parlar amb Madrid “sense precondicions ni límits artificials” però deixa clar que la negativa del congrés espanyol al referèndum “no és el final” i que “continuarem endavant per complir la voluntat de la nostra gent”.

El Centre d’Estudis d’Opinió presenta el primer baròmetre que recull ja la intenció de vot a la consulta des que se’n van anunciar la data i les preguntes. El sondeig revela que el doble sí obtindria el 62% del total de vots. Només el 9,4% dels enquestats afirma que encara no ha decidit el sentit del seu vot i l’11% té la intenció d’abstenir-se. Pel que fa les eleccions europees i al Parlament de Catalunya el baròmetre preveu un empat tècnic entre CiU i ERC i importants pujades de Ciutadans i de la CUP, el diputat de la qual David Fernández hi apareix com el més ben valorat.

El TSJC ratifica que si un alumne ho demana tot el grup haurà de rebre el 25% de les classes en castellà en un nou cop a la immersió lingüística.

Divendres 2 de maig de 2014

El ministre d’Economia, Luis De Guindos, reconeix, en una entrevista a El Mundo, la desafecció de Catalunya respecte Espanya i assegura que “estem disposats a negociar”.

Pere Navarro defensa que Joan Rangel representés el PSC en l’acte de presentació de Societat Civil Catalana que va ser qüestionada pels sectors crítics del partit. Per Navarro una cosa és assistir a un acte de partit com va fer Mohedano i una altra al d’una entitat.

S’ha fet públic que Artur Mas es va reunir ahir a Ajuria Enea amb el lehendakari Urkullu durant més dues hores per analitzar plegats la situació política i posar-lo al dia del procés català.

 

Diumenge 4 de maig de 2014

El programa electoral d’ERC per a les eleccions europees proposa una clàusula de reunificació dels Països Catalans per tal que els altres territoris “puguin afegir-se a la futura República Catalana o crear-ne una altra i federar-s’hi”. Així mateix contempla que els ciutadans de fora del Principat puguin optar també a la nacionalitat catalana.

60 anys d’ignomínia
06.08.2005 | 5.04
A Sense categoria
La gent no sap grec
20.10.2006 | 1.17
A Sense categoria
Teresa Rebull es dóna de baixa del PSC
19.12.2007 | 11.55
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.