25 de març de 2014
0 comentaris

Valors

Objectius de l’eix “valors”

Els valors són aquelles qualitats que mereixen la nostra estima i per aquest motiu necessitem compartir. Els nostres pensaments, maneres d’entendre i viure la realitat, les nostres creences… troben les seves arrels en valors col·lectius. A l’hora d’elaborar un projecte comú, els valors cobren una especial rellevància perquè és en aquests on es posa en joc el model de país que volem.

L’últim informe publicat per l’Obvervatori de valors de la Fundació Lluís Carulla que es basa en l’enquesta europea que es fa cada deu anys (l’última s’ha fet el 2007), en línies generals diagnostica que la societat catalana de començament del segle XXI és més liberal, tolerant, plural i democràtica, però també més individualista, presentista i irresponsable. Hi ha una manca de confiança en les institucions, en el govern i els partits polítics, alhora que s’adopta un sistema de valors “a la carta”. Com bé assenyalen el sociòleg Javier Elzo i el filòsof Àngel Castiñeira, en el seu estudi, es tracta de “valors tous en temps durs”. 

Saber on som és important però també ho és saber on volem anar. Els valors no són estàtics, allò que la gent considera valuós canvia al llarg del temps i en funció de les circumstàncies històriques. Els valors els anem modelant col·lectivament. Si pensem amb un país millor hem de madurar i difondre quins són els valors que volem defensar. Des d’aquest espai volem aportar el nostre granet de sorra en aquest debat i difusió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!