Fundació Pere Tarrés

Educació en el lleure i acció social

16 de juliol de 2012
Sense categoria
0 comentaris

50 números d’Educació Social. Revista d?Intervenció Socioeducativa.

El darrer trimestre de l’any 1995 va aparèixer el número 1 d’“Educació Social. Revista d’Intervenció Socioeducativa”. El projecte va ser impulsat des de l’Escola Universitària d’Educació Social (ara Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés) pel Carles Armengol, el director en aquella època i la Dr. Anna Berga, actual vicerectora de la Universitat Ramon Llull, amb la implicació il·lusionada i generosa del professorat. Era el resultat natural d’un procés que havia començat l’any 1992 amb l’inici dels estudis de la Diplomatura d’Educació Social en què es veia la necessitat de crear un instrument de difusió de coneixement que posés en contacte tot un ampli ventall de professionals que, sota el nou paraigües de l’educació social, treballaven plegats per consolidar una professió emergent. Es va optar per una periodicitat quadrimestral que hem mantingut al llarg d’aquests quasi 17 anys. 


Jesús Vilar
Director d’ Educació Social. Revista d’Intervenció Socioeducativa.
Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarré 

Al llarg d’aquests anys, la revista s’ha regit pels següents criteris: 

  • Ser un referent sobre temes socioeducatius per als professionals, els estudiants i les persones interessades en fer recerca.
  • Promoure una via de relació positiva entre pràctica i estudi, acció i reflexió, en la línia dels diferents models d’investigació acció i treball en xarxa.
  • Potenciar la divulgació professional i científica tant en català com en castellà.

En tot aquest temps ha canviat molt el panorama de la producció científica i la revista s’ha hagut d’adaptar als nous escenaris de difusió del coneixement i als requeriments de les agències de qualitat. En aquest sentit, des de fa dos anys tot el fons editorial està digitalitzat en el repositori de revistes especialitzadesRACO, estem presents en diferents catàlegs científics i bases de dades especialitzades i és una de la més consultades on-line en les dues versions (catalana i castellana) de totes les revistes de la Universitat Ramon Llull. 

Aquesta revista és un exemple de treball col·laboratiu fet entre moltes persones, des de qui signa un article fins qui dóna una idea per muntar un nou monogràfic o escriu la ressenya d’un nou llibre. En aquest sentit, podem estar satisfets de la feina que hem fet, en aquesta època on sembla que res no va bé. Però no hem de ser autocomplaents i cal continuar avançant. Els nous reptes actuals són fer la revista en versió digital perquè sigui més accessible a tothom que la necessiti i millorar els índex d’impacte per tal de ser reconeguda entre les revistes d’excel·lència del nostre país. No serà fàcil, però són fites que es marquen des de la voluntat de la universitat d’aportar a la societat allò que li és propi: reflexió, coneixement, seny, sentit, il.lusió. 

Gràcies doncs a autors/es, producció, traductors, comitès, administració…, felicitem-nos pel que hem estat capaços de construir i animem-nos a seguir avançant. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!