Francesc Vila i Femenia

Un saforenc a Barcelona

17 d'agost de 2009
0 comentaris

Nova York, per terra, mar i aire

Una de les tres guies que porta Isabel per al viatge que fem junts a Nova York aquests dies explica que ací hi ha més de 13.000 restaurants. Precisament, l’audioguia de l’Empire State Building deia que, entre d’altres coses, Nova York és la ciutat més diversa que existeix al món, i no tant pel nombre d’immigrants, que es veu que també, sinó per la gran diversitat de procedències de tota la gent vinguda des de fa més de cent o cent-cinquanta anys. I aquest fenomen tan novaiorquès es manifestaria en les més de cent cuines diferents que es poden tastar en els restaurants d’aquesta ciutat. No tenim tants dies, però farem el que podrem. [+]

Aquest només era un dels exemples didàctics que servien per explicar des de l’emblemàtica talaia de l’edifici més alt de la cuiutat què és el que teníem en les quatre direccions cardinals uns cent pisos més avall. Ara, que la veu d’aquesta audioguia també ens ha explicat que Manhattan té tants gratacels perquè el sól és de roca. Menys mal! I perquè els que hi viuen els volen fer o els agrada fer-los, perquè sinó no s’entén massa.

El primer dia de presa de contacte amb la ciutat hem circumval·lat tot Manhattan a bord d’un gran vaixell de turistes per fer la Circle Line Sightseeing. Molt recomanable per situar tant el centre de la ciutat com tots els barris i llocs que hi ha al voltant. Després hem pujat a l’Empire State Building, l’actual edifici més alt de Nova York, després del fatal i dramàtic 11 de Setembre de 2001.

-> Album de fotos de la primera presa de contacte amb Nova York [fotos]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!